De ce nu a primit Traian Băsescu vila Dante de la RAAPPS. Victor Ponta: Îşi pregătise vila ca să-i fie reşedinţă. A fost o răutate din partea mea

După verdictul de colaborator al Securităţii, Traian Băsescu are la dispoziţie 60 de zile să evacueze vila de protocol din Strada Gogol nr. 2, imobil pe care l-a primit alături de alte beneficii pentru calitatea de fost preşedinte al României. Fostul premier Victor Ponta susţine că Traian Băsescu pusese ochii pe vila Dante şi îşi pregătise acest imobil pentru a-i deveni reşedinţă după plecarea de la Cotroceni.

29 mart. 2022, 10:58

Vila Dante a fost motiv de scandal după dezvăluirile fostului premier Victor Ponta. Fostul şef al PSD susţinea că are date că Vila Dante a fost pregătită, cu reparaţii din bani publici de peste un milion euro, ca reşedinţă de protocol a lui Traian Băsescu la finele celui de-al doilea mandat de preşedinte al României. Traian Băsescu a negat. fostul preşedinte spunea că înoată în piscina din Vila Dante pentru a se menţine în formă şi că nu poatee merge la o piscină publică pentru că ar deveni astfel victima tabloidelor.

„Acolo a fost o răutate din partea mea. Mi-au zis cei de la  RA-APPS că-și pregătise vila Dante ca să fie reședință de fost președinte. Și nu mai știu, mi-a făcut el o răutate, mi-a făcut multe… M-am gândit cum să-i iau vila, se băgaseră mulți bani… Și mi-a venit ideea: domnule, am un singur loc unde nu îndrăznește nimeni să zică nimic. Și l-am sunat, era atunci însărcinatul cu afaceri al Statelor Unite, trebuia să se mute de pe Kiseleff că se retrocedase acolo.

Citeşte şi: EXCLUSIV Maria Băsescu, primele detalii despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu: „Soţul meu este încă în spital”

Și i-am zis vino încoace, am găsit o locuință de protocol, totuși ambasadorul SUA. Cert este că am semnat pe loc: alocăm reședință pentru ambasador american. Când a aflat Băsescu, îți dai seama cred că a făcut o criză de nervi. O folosea, se ducea la piscină acolo. I-am strâns noi de acolo șlapi, papuci…”, a explicat fostul premier Victor Ponta la Marius Tucă Show la Gândul.

Citeşte şi: Traian Băsescu va fi evacuat din vila din Gogol. Are 60 de zile să părăsească locuinţa primită de la RAAPPS

Vila Dante are o suprafaţă construită de 936 metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de 2.670 metri pătraţi şi un teren aferent de 4.240 metri pătraţi, fiind dotată cu piscină şi sală de fitnes şi având ieşire spre lacul Herăstrău.

 

fostul premier Victor Ponta a declarat că fostul președinte al României, Traian Băsescu ar fi făcut „un pact cu diavolul” pentru ca „diavolul să nu-l omoare”. El a explicat că autostrăzile Pitești -Sibiu și Comarnic-Brașov, care au rămas doar niște vise vândute electoral an de an au fost intenționat blocate de anumite persoane, care l-ar fi șantajat pe Băsescu cu desecretizarea dosarului de la securitate și care nu vor ca regiunile importante ale țării să fie legate prin drumuri de mare viteză.

Ponta, despre cel mai trist moment din mandatul de premier, cu Băsescu președinte

Victor Ponta a explicat că autostrăzile Pitești -Sibiu și Comarnic-Brașov, care au rămas doar niște vise vândute electoral an de an au fost intenționat blocate de anumite persoane, care l-ar fi șantajat pe Băsescu cu desecretizarea dosarului de la securitate și care nu vor ca regiunile importante ale țării să fie legate prin drumuri de mare viteză.

„Explicația a fost că el a ajuns în toate funcțiile având acest cârlig el a zis „fac pactul cu diavolul și diavolul nu o să mă omoare”. Chestia asta cu autostrăzile care să lege… autostrăzi în Ardeal ai voie să faci și dincoace avem București-Constanța.

Domne’ să nu legi „vechiul regat” de „noul regat”! și am zis că poate nu au vrut să îl lase pe Năstase – că a semnat Bechtel și a pierdut alegerile, poate nu au vrut să-l lase pe Tăriceanu, poate nu a putut Băsescu, poate nu am putut eu.. poate vine Iohannis .. și să se ducă și el acasă (la Sibiu n.red) pe autostradă – nu se fac domnule până nu… S-a întâmplat ceva.. dacă nu a putut nimeni să facă 42 de km care e Comarnic – Brașov”, a declarat Victor Ponta.