De ce nu depun plângere VIP-urile prejudiciate de Sima. Ipoteza neplăţii impozitelor

Deşi au declarat public că au fost prejudiciaţi de către Cristian Sima care ar fi fugit din ţară cu sumele pe care le-au investit, clienţii brokerului nu au depus nicio plângere penală pe numele acestuia. O posibilă explicaţie vine din partea analiştilor economici care spun că cei care au jucat bani prin Cristian Sima ar putea avea probleme cu plata impozitelor pentru profitul obţinut.

RomaniaTV.net
13 oct. 2012, 12:28
De ce nu depun plângere VIP-urile prejudiciate de Sima. Ipoteza neplăţii impozitelor

Analişti din piaţa de capital sunt de părere că veniturile şi sumele de bani puse în mâinile lui Cristian Sima nu ar fi justificate din punct de vedere legal, fapt care ar explica de ce clienţii brokerului fugar nu au depus până în prezent nicio plângere penală, anunţă România TV.

În scrisorile trimise de către Cristian Sima au apărut numele mai multor persoane care ar fi fost prejudiciate de către acesta: Daniel Dăianu, Irina Schrotter, Robert Turcescu şi Marie Rose Mociorniţă.

Cristian Sima a declarat, vineri seara, că se află la Reykjavik. Brokerul a precizat că motivul pentru care a plecat din ţară este frica de faptul că unii clienţi s-ar putea răzbuna pentru anumite sume de bani pe care acesta le-ar fi pierdut.

„Vreau să văd fiecare cât cere, dacă cere 90.000 sau 160.000. (..) Am pierdut în jur de 2 milioane de euro şi 2 milioane de dolari”, a precizat Cristian Sima.