De ce nu e bine să dormi după-amiaza. Greşeala pe care o fac mulţi români

medicul Vlad Ciurea a explicat de ce nu este bine să dormim după-amiaza. Celebrul neurochirurg susţine că susţine că între orele 16.00 şi 18.00 activitatea cerebrală este maximă, iar în acest interval ar fi mai bine să ţii creierul în funcţie.

25 mart. 2022, 20:30
De ce nu e bine să dormi după-amiaza. Greşeala pe care o fac mulţi români

De ce nu e bine să dormi după-amiaza. Neurochirurgul Vlad Ciurea explică ce greşeală majoră fac cei mai mulţi români.

De ce nu e bine să dormi după-amiaza. Avertismentul lui Vlad Ciurea

Citeşte şi Greşeala pe care fiecare român o face în fiecare dimineaţă. Anunţul făcut de Vlad Ciurea!

Celebrul neurochirurg susţine că  ar fi mai bine să ”să picotim” puțin după amiaza, dar în niciun caz să dormim. Vlad Ciurea a explicat că între orele 16:00 și 18:00 activitatea cerebrală este maximă.

”Eu nu spun că nu este bine să dormi după-amiază, mai bine să picotești, pentru că între 4 și 6 după-amiaza ai un vârf, și atunci trebuie să produci, ca să ții creierul în funcție și deștept.

Noi, ca și creier, avem două elemente clare, doi poli de activitate. Este ritmul circadian al corpului, între ora 10 și 12 este activitatea maximă, cerebrală, și între 4 și 6 după amiaza  este la fel”, a explicat Vlad Ciurea la podcastul lui Mihai Morar, potrivit Antena 3.

Renumitul neurochirurg  a dezvăluit care este secretul succesului lui.

”Cu cât urci în scara medicală, mai ales în cea chirurgicală, cu atât de apropii mai mult de Dumnezeu. Nu poți învinge o boală la nivelul creierului uman sau la nivelul sistemului nervos, în totalitate fără să fii tu convins că cineva, acolo sus, te ajută. Pentru că mâna e condusă întotdeauna de creier, iar creierul e apropiat de Dumnezeu.

Michelangelo, la un moment dat, picta și când a pictat ultima parte din Geneza spune că mâna nu mai era a lui, ci cineva îi conducea mâna. Mai mult, în ultima parte, când Dumnezeu a despărțit lumina de întuneric, când a făcut lucrurile acestea, nu mai avea cartoanele acelea, scheme. Pictura îi venea. De unde îi venea? Din creier. El a fost convins de creativitate și de Dumnezeu. Așa și noi. Nu poți fi chirurg dacă nu crezi în Dumnezeu”, a mai spus Vlad Ciurea.

Citeşte şi Vlad Ciurea: „Bea asta dimineața, pe stomacul gol”. Care este greşeala prin care atragem bolile grave