De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea. Superstitii pentru sporul si norocul casei

La romani, s-a impamantenit credinta ca, daca duci gunoiul seara, arunci sporul la bani si alungi norocul. De asemenea, se mai zice ca vei primi vizita unui strain.

07 mai 2021, 23:04
De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea. Superstitii pentru sporul si norocul casei

Superstitii pentru sporul si norocul casei. Poporul roman a avut dintotdeauna tolba plina cu superstitii. Unele s-au pierdut in negura vremurilor, altele s-au perpetuat pana in zilele noastre. Multe dintre acestea fac referire la sporul casei, iar una dintre cele mai cunoscute superstitii referitoare la acest aspect este cea legata de aruncarea gunoiului dupa asfinit. Afla, din randurile urmatoare, de ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea.

In mediul rural, multe dintre superstitii sunt respectate cu sfintenie pana in ziua de azi. Ceea ce  nu inseamna ca ele au disparut cu desavarsire la oras, doar ca noile generatii, mult mai bine ancorate in prezent si mult mai ocupate, sunt mai putin deschise la ceea ce vine din trecut.

Azi, cele mai multe dintre superstitiile care mai sunt respectate sunt legate cu precadere de sarbatorile religioase. Credintele care nu au legatura cu cele sfinte par sa aiba mai putina trecere in fata noilor generatii. Biserica, cu siguranta, nu le recunoaste pe acestea din urma. Insa, atunci cand vine vorba despre protejarea locuintei, a familiei, despre noroc sau sporul casei, cei mai multi oameni sunt tentati sa faca tot ce le sta in putere pentru binele lor si al celor dragi.

Calendar ortodox mai 2021. Sărbători religioase în mai 2021. Tradiţii şi superstiţii de Armindeni, de Ghermanul viermilor, de Sf. Împăraţi Constantin şi Elena şi de Înălţarea Domnului
Superstitii pentru sporul si norocul casei. De ce nu e bine sa duci gunoiul noaptea
Una dintre superstitiile pe care multi oameni le respecta cu sfintenie este cea privitoare la aruncarea gunoiului dupa asfintitul soarelui.

La romani, s-a impamantenit credinta ca, daca duci gunoiul seara, arunci sporul la bani si alungi norocul. De asemenea, se mai zice ca vei primi vizita unui strain. Iata, asadar, de ce nu e bine sa arunci gunoiul noaptea.

Superstitii pentru sporul si norocul casei
Pe langa credinta referitoare la aruncarea gunoiului seara, mai exista o serie intreaga de superstitii legate de sporul si de binele casei.

Despre matura, spre exemplu, se spune ca este bine sa fie schimbata des pentru ca energiile negative sa nu se adune in locuinta ta. Daca te muti, nu lua cu tine matura din vechea locuinta pentru ca vei atrage ghinionul.

Si tot apropo de matura, daca primesti vizite de la persoane care nu-ti sunt pe plac sau cu care nu mai vrei sa ai de-a face, dupa plecarea lor este bine sa maturi casa pentru a alunga energiile pe care le-au lasat in urma.

De apusul soarelui este legata si o alta superstitie potrivit careia nu este bine sa intinzi rufe dupa acest moment al zilei pentru ca vei alunga norocul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

De ce nu e bine sa te uiti in oglinda noaptea. Cele mai puternice superstitii legate de oglinzi


loading...
Partenerii noștri