De ce nu e bine să porneşti aerul condiţionat atunci când maşina stă pe loc. Greşeala majoră făcută de mulţi şoferi

Deşi mulţi şoferi obişnuiesc să pornească aerul condiţionat atunci când maşina stă pe loc, experţii auto avertizează că aceast obicei este total greşit.

23 iul. 2022, 09:57
De ce nu e bine să porneşti aerul condiţionat atunci când maşina stă pe loc. Greşeala majoră făcută de mulţi şoferi

De ce nu e bine să porneşti aerul condiţionat atunci când maşina stă pe loc. Potrivit experţilor auto, acest obicei afectează atât şoferii, cât şi pe maşinile.

De ce nu e bine să porneşti aerul condiţionat atunci când maşina stă pe loc

Citeşte şi Cum îţi răcoreşti locuinţa, dacă nu ai aer condiţionat. Trebuie să încerci şi tu aceste metode

Experţii auto avertizează că sistemul de aer condiționat al mașinii nu este la fel de eficient atunci când stă pe loc, față de momentul în care mașina se află în mișcare. Astfel, compresorul aerului condiționat lucrează mai efecient la turațiile mai mari ale motorului, decât atunci când mașina stă la relanti.

De asemenea, atunci când mașina se află în deplasare, curentul de aer va asigura răcirea fluidului din radiator.

Experţii recomandă folosirea aerului condiţionat încă de la primele ore ale dimineţii, deoarece răcoarea de afară va contribui la păstrarea mai bună a temperaturii din habitaclu, potrivit substanţial.ro. 

Zilele acestea, România se topeşte la propriu din cauza temperaturilor caniculare. Meteorologii avertizează oamenii să nu iasă din case dacă nu este nevoie pentru că se vor resimți temperaturi de până la 49 de grade Celsius. ANM a emis alerte cod galben şi portocaliu de caniculă.

ANM a emis AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru zilele de 24 și 25 iulie când se aşteaptă val de căldură, disconfort termic ridicat.

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

Citeşte şi Meteorolog ANM: „Ne putem aştepta la cod roşu, dacă se depăşesc recordurile perioadei”