De ce nu e bine să-ţi resfeţi copilul cu prea multe cadouri de Crăciun

Cat de des spunem ca le facem prea multe cadouri copiilor nostri si ca ar trebui sa mai reducem numarul acestora in perioada sarbatorilor? E foarte usor sa fim prinsi in spiritul cumparaturilor de sarbatori, mai ales cand vine vorba despre cei mici. Asa se face ca micutii primesc cadouri numeroase si cat mai scumpe de Craciun, in timp ce parintii isisubrezesc serios conturile bancare in aceasta perioada.

RomaniaTV.net
23 dec. 2017, 08:45
De ce nu e bine să-ţi resfeţi copilul cu prea multe cadouri de Crăciun

TOTUSI, SE POATE INTAMPLA CA JUNIORII SA NU APRECIEZE ASA CUM SI-AR DORI PARINTII EFORTUL FINANCIAR DIN SPATELE BRADULUI INCARCAT DE DARURI.

PREA MULTE DARURI STRICA!

Iti doresti ca micutul tau sa aiba parte de o experienta placuta cand desface cadourile de Craciun, dar a pune prea multe daruri sub brad nu este deloc o idee stralucita. Iata cinci motive pentru care nu ar trebui sa faci acest lucru:

1: BUGETUL FAMILIEI
Criza economica nu trebuie uitata, mai ales cand faci cumparaturile de Craciun. Chiar daca specialistii sustin ca aceasta este pe cale sa treaca, multe familii resimt problemele financiare. Daca vei adauga la acestea si cumpararea prea multor cadouri pentru copiii tai, s-ar putea sa te regasesti intr-un impas.

2: SCOPUL SARBATORILOR
Este simplu: sarbatorile nu sunt reprezentate doar de cadouri, de lucruri, obiecte, jucarii, consum. Adu-ti aminte de scopul acestor sarbatori! Nu trebuie sa pierzi din vedere faptul ca sarbatorile nu exista doar pentru a da si a primi foarte multe daruri.

3: NIMENI NU VREA COPII ALINTATI
Nu trebuie sa faci din sarbatori o perioada in care dai prea multe daruri foarte scumpe. Iti va fi foarte greu ca an de an sa depasesti in stralucire cadourile pe care le-ai facut in anii anteriori. De asemenea, nu trebuie sa simti obligatia de a egala macar cadourile pe care le primesti de la prieteni sau rude, la fel cum nu vrei ca micutul tau sa creada ca merita mai multe daruri in fiecare an. Fa-ti o favoare, tie si copiilor tai: nu cumpara prea multe cadouri!

CITESTE CONTINUAREA PE SFATULPARINTILOR. RO.