De ce nu este recomandat să bei bere din sticlă de plastic. Ce se întâmplă cu gustul ei

Daca pana acum ai ocolit berea la sticla, doar de teama ca te vei trezi cu o colectie de sticle goale de care nu stii cum sa scapi din casa, ar fi bine sa te mai gandesti odata cand iti cumperi bautra preferata. Desi sticlele atarna mai greu in sacosa si nu prea ai variante de reciclare, sunt cel mai bun ambalaj pentru berea ta.

26 dec. 2014, 19:33
De ce nu este recomandat să bei bere din sticlă de plastic. Ce se întâmplă cu gustul ei

Plasticul schimba gustul berii
Prima explicatia care te-ar putea convinge sa renunti la berea la PET este ca acest ambalaj afecteaza gustul bauturii, potrivit foodstory.ro. In sticla, gustul berii ramane intact pentru ca nu interactioneaza chimic cu aceasta. Pe de alta parte plasticul (care are in componenta petrol si multe elemente chimice) ar putea interactiona si schimba gustul.

Berea la PET isi pierde calitatile
Plasticul este un material mai poros decat sticla (care este aproape impermeabila pentru oxigen si dioxid de carbon). Mai clar de atat, asta inseamna ca berea (sau orice alta bautura) isi va pierde calitatile mai repede daca este imbuteliata in sticle de plastic pentru ca dioxidul de carbon pe care il are in componenta se va pierde mai usor.

CITEŞTE ŞI: De ce este bine să bei o BERE pe zi