De ce NU este bine să combini VINUL cu APA MINERALĂ

Pe timpul verii ne-am obişnuit să ne răcorim cu un şpriţ, combinând astfel vinul cu puţină apă minerală carbogazoasă. Acest obicei nu este însă sănătos.

29 mai 2015, 12:06
De ce NU este bine să combini VINUL cu APA MINERALĂ

Combinarea vinului cu apa minerala este o optiune foarte des intalnita in randul romanilor. Unul din cei mai buni somelieri romani iti da insa cateva argumente pentru care ar trebui sa renunti la acest obicei, scrie foodstory.ro.

Este gresit sa bem sprit. Daca vrei sa bei un cocktail revigorant, bazat pe vin cu apa minerala nu e neaparat cel mai gresit lucru. Il bei inainte de masa, din cand in cand. Dar n-o face ca regula si nu-l bea doar in varianta asta. Daca bei un vin, lasa-i aromele, nu-l dilua. Punandu-i apa minerala, nu-i vei imbunatati gustul, dimpotriva. Al doilea motiv pentru care nu e bine sa bem sprit: dioxidul de carbon din apa deshidrateaza. A doua zi vei suferi de mahmureala. Este dovedit stiintific„, a spus somelierul Marius Danciu.

In schimb, atunci cand iti comanzi un pahar de vin, comanda-ti neaparat si un pahar cu apa plata.

Atunci cand bei vin, hidrateaza-te intodeauna. Niciodata nu trebuie sa lipseasca apa plata de langa paharul cu vin„, spune acesta.

Citeşte şi TOPUL celor mai sănătoase APE MINERALE din România