De ce nu l-a salutat Băsescu pe Ponta, la Carei. Explicaţia preşedintelui

Preşedintele Traian Băsescu a explicat, duminică, motivul pentru care nu a dat mâna cu premierul Victor Ponta la manifestările de marcare a Zilei Armatei României, organizate cu o zi în urmă, la Carei.

RomaniaTV.net
26 oct. 2014, 16:53
De ce nu l-a salutat Băsescu pe Ponta, la Carei. Explicaţia preşedintelui

„Ce treabă aveam eu cu premierul ieri (sâmbătă – n.r.)? Premierul ieri era în calitate de preşedinte al unui partid. Protocolul de stat este foarte clar cu privire la manifestările la care participă Armata şi preşedintele, iar premierul dacă voia să fie băgat în seamă de preşedintele României trebuia să nu se aşeze cu partidul, trebuia să se aşeze lângă şeful Statului Major al Armatei. Trebuia să fie lângă şeful Statului Major al Armatei. Eu, în calitate de comandant al Armatei, la o asemenea manifestare, de Ziua Armatei, nu mă duc lângă un civil care astăzi este, mâine nu este, ci mă duc lângă şeful Statului Major al Armatei”, a declarat Băsescu, duminică, după întâlnirea pe care a avut-o, într-un restaurant din Capitală, cu Elena Udrea, candidatul PMP în alegerile prezidenţiale.

Manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei României şi împlinirea a 70 de ani de la acţiunile de eliberare a teritoriului naţional purtate de Armată în cel de-al Doilea Război Mondial s-au desfăşurat, sâmbătă, la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român” din Carei.

Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, alături de mai mulţi miniştri, au participat la eveniment, la sosire preşedintele dând mâna doar cu reprezentanţii Armatei, dar nu şi cu premierul şi cu membrii Guvernului. A fost prima întâlnire a celor doi din acestă campanie electorală.