Scandal între Metrorex şi RATB: Cum vor fi afectaţi călătorii

Consiliul de Administraţie al Metrorex a decis încetarea contractului comercial începând cu data de 14 aprilie 2014. De la această dată nu se mai comercializează prin punctele de vânzare din reţeaua de metrou, bilete unice RATB–Metrorex respectiv Biletul unic 60 minute, Biletul cu 10 călătorii şi Abonamentul de o zi. Metrorex nu mai acceptă la plata călătoriei cu metroul cardurile ACTIV emise şi reîncărcate de RATB şi nici biletele unice RATB–Metrorex.

19 mart. 2014, 13:23
Scandal între Metrorex şi RATB: Cum vor fi afectaţi călătorii

„Asigurăm publicul călător că această situaţie nu va afecta calitatea serviciilor de transport oferite de Metrorex”, informează Metrorex. De asemenea, Metrorex a expus şi motivele pentru această situaţie. Acestea sunt:

Citeşte şi Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Metrorex. Toţi bucureştenii vor fi afectaţi

-datoria RATB către Metrorex provenită din vânzarea biletelor comune RATB–Metrorex este în acest moment de 21 milioane de lei, sumă încasată şi nerestituită de RATB începând cu luna martie 2013 şi până în prezent;

-lunar această datorie creşte cu 2 milioane de lei din cauza refuzului RATB de a achita inclusiv facturile curente;

-RATB a refuzat să permită reincarcarea cardului ACTIV prin casieriile Metrorex;

-RATB a refuzat plata datoriei, pe cale amiabilă, deşi au avut loc numeroase întâlniri – toate eşuate,

Citeşte şi DECIZIA care va afecta bucureştenii. Metrorex vrea să renunţe la cardurile contactless cu RATB

„Facem un nou apel la conducerea RATB să achite de urgenţă datoriile restante acumulate până în prezent, pentru a putea elimina în comun disconfortul creat publicului călător. Vom relua utilizarea biletelor comune RATB–Metrorex imediat ce RATB va achita debitele restante şi va oferi garanţii pentru plata facturilor curente”, a spus Aurel Radu, director general la Metrorex.