Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Metrorex. Toţi bucureştenii vor fi afectaţi

Metrorex a anunţat că renunţă la colaborarea cu RATB privind cardurile comune, pe care bucureştenii le puteau folosi atât pentru călătoriile cu transportul suprateran, cât şi pentru cel cu metroul.

RomaniaTV.net
17 mart. 2014, 13:41
Decizie de ULTIMĂ ORĂ a Metrorex. Toţi bucureştenii vor fi afectaţi

Decizia Metrorex vine în lipsa unui acord cu RATB privind o datorie pentru care au ajuns în instanţă. Metrorex avea de recuperat de la Regia Autonomă de Transport Bucureşti 20 de milioane de lei, bani încasaţi de RATB pe cardurile comune pentru RATB şi metrou, dar care ulterior nu au fost viraţi.

Prin urmare, bucureştenii care până acum foloseau carduri comune RATB-Metrorex pentru a călători şi cu metroul vor fi obligaţi să achiziţioneze cartele separate pentru a beneficia de serviciile Metrorex.

Măsura intră în vigoare de luni, 17 martie, potrivit directorului Metrorex, Aurel Radu.

„Nu am avut ce face. Cei de la RATB ne tot spun că ne dau banii de carduri din septembrie încoace, dar nu îi virează. Toţi banii de pe carduri mergeau la RATB”, a explicat Aurel Radu.

Ce se întâmplă cu abonamentele comune

Totuşi, bucureştenii care au achiziţionat abonamente comune pentru metrou şi transportul de suprafaţă le vor putea folosi până la data expirării, pentru a se evita alte probleme şi litigii.

La ghişeele Metrorex au fost puse afişe prin care călătorii sunt avertizaţi să nu mai cumpere cardurile comune RATB-Metrorex.

O decizie definitivă în privinţa separării cardurilor de călătorie se va lua, însă, abia după ce conducerile Metrorex şi RATB vor avea o întâlnire la Primăria Capitalei.

Citeşte şi Metroul, afectat de taxa pe stâlp. Cu cât SE SCUMPESC BILETELE


loading...