De ce nu ne putem opri din mâncat în luna aprilie. Iată ce spun specialiştii

Aţi experimentat în ultima vreme "crize de foame", adică acele senzaţii de gol în stomac şi vă vine mai mereu să ronţăiţi ceva ba sărat, ba dulce? Ei bine, există o explicaţie medicală. Luna aprilie este una dintre cele mai dificile luni calendaristice pentru corpul uman. Asta pentru că variaţiile de temperatură şi presiune atmosferică ne afectează organismul, iar cel care duce greul în aceste momente este ficatul.

17 apr. 2015, 08:37
De ce nu ne putem opri din mâncat în luna aprilie. Iată ce spun specialiştii

Cristi Mărgărit, expert în nutriţie, a declarat la România TV că în luna aprilie organismul uman poate să treacă prin „crize de foame”.

Citeşte şi Cum asigurăm organismului un aport optim de Vitamina D, la început de primăvară

Este şi perioada de post, este şi perioada de iarnă care înseamnă un aport mult mai mic de vitamina D, înseamnă tot stresul dat de consumul unor alimente conservate şi uscate, lipsa alimentelor proaspete poate duce şi la acest fenomen. Apetitul crescut este generat de diverse tipuri de stres, organismul se apără şi cere pur şi simplu mai mult de mâncare. Ar trebui să dormim suficient, să ne dozăm efortul, iar din punct de vedere alimentar ar trebui să consumăm alimente dense nutritiv, alimente care hrănesc corpul foarte bine, cum ar fi ouăle, diverse tipuri de carne, ficat, nucile, seminţele, alunele, alimente care oferă vitamine minerale, antioxidanţi, dar cu un număr cât mai mic de calorii. Dacă apare pofta de dulce, singura soluţie este să mâncăm ceva dulce, dar din carbohidraţii sănătoşi, precum fructe, fructe uscate”, a declarat Cristi Mărgărit, expert în nutriţie.

Citeşte şi TOP combinaţii de alimente. Tu ce alegi? Delicios sau sănătos?