De ce NU trebuie să acoperi NICIODATĂ vasul de toaletă cu hârtie igienică

Mersul la toaletă când nu ești acasă nu este o experiență plăcută. Cei mai mulți evită să o facă, dar atunci când te cheamă natura, nu ai de ales. Una dintre cele mai des folosite metode de ”protecție” este acoperirea colacului cu hârtie igienică. Se pare că acest gest ne expune unui număr și mai mare de bacterii răufăcătoare!

29 oct. 2018, 10:02
De ce NU trebuie să acoperi NICIODATĂ vasul de toaletă cu hârtie igienică

Capacul de WC este gândit în așa fel încât să respingă bacteriile, prin forma și suprafața netedă, scrie a1.ro.

„În mod paradoxal, suprafața unui capac de WC este mai curată decât multe chiuvete de bucătărie”, a declarat Philip Tierno, profesor în cadrul departamentului de microbiologie și patologie a NYU Langone Medical Center.

Citeşte şi I s-a întâmplat celui mai puternic om de pe planetă. Detaliul insolit care l-a compromis şi a stârnit comentarii răutăcioase VIDEO

Tot el a spus că tipurile de bacterii ce se găsesc pe capacul de WC au o durată a vieții foarte scurtă.

Dacă vorbim despre hârtia igienică, datele se schimbă. Textura poroasă, menită să fie absorbantă, este un mediul perfect de care bacteriile se pot prinde.

În urma experimentelor, s-a constatat că de fiecare dată când tragem apa, bacterii fecale ajung în aer. De acolo, pot, cu ușurință, să se agațe de hărtia igienică cu care am acoperit vasul.

Așadar, de fiecare dată când puneți strat peste strat de hârtie igienică pe vasul de toaletă, ca să evitați să intrați în contact cu bacterii, faceți exact opusul!