De ce nu trebuie să pui aceste două legume împreună la frigider sau în cămară. Motivul pentru care se vor strica mult mai repede

Este important să știi că există două legume pe care nu ar trebui să le ții niciodată împreună la frigider sau în cămară: cartofii și ceapa. Interacțiunea dintre aceste două legume poate duce la deteriorarea lor mult mai rapid decât în mod normal.

16 mart. 2024, 18:34
De ce nu trebuie să pui aceste două legume împreună la frigider sau în cămară. Motivul pentru care se vor strica mult mai repede
De ce nu trebuie să pui aceste două legume împreună la frigider sau în cămară. Motivul pentru care se vor strica mult mai repede

De ce nu trebuie să pui aceste două legume împreună la frigider sau în cămară. Legumele care sunt cel mai frecvent puse la frigider, deşi nu trebuie, sunt ceapa şi cartofii. Acestea sunt mult mai delicioase dacă sunt păstrate la temperatura camerei.

Ceapa eliberează gaze sulfuroase, precum sulfura de hidrogen, care pot accelera încolțirea și degradarea cartofilor. Acest proces poate fi observat în timp, iar rezultatul poate fi o textură și un gust alterat al cartofilor. Pentru a preveni acest lucru, specialiștii recomandă depozitarea separată a acestor legume, în locuri bine ventilate. Este important să eviți să le ții împreună nu doar în frigider, ci și în același recipient, precum saci, pungi sau cutii.

Citeşte şi: 5 alimente care se strică foarte repede chiar și dacă stau la frigider

Ceapa devine moale la frigider. În plus, aroma sa se va răspândi şi pe alimentele de lângă ea. Cel mai bine este să păstrăm ceapa într-un loc uscat, până când o tăiem. După ce o tăiem, trebuie pusă la frigider, însă acoperită. Va rezista câteva zile.

Pentru a menține prospețimea cartofilor, aceștia ar trebui să fie depozitați într-un loc răcoros și întunecat, departe de razele soarelui și de sursele de căldură. Temperatura optimă de păstrare este între 7 și 10 grade Celsius. În ceea ce privește recipientele, este recomandat să folosești pungi de hârtie sau lădițe din lemn, care permit circulația aerului și previn acumularea de umiditate în jurul legumelor. Evită folosirea pungilor de plastic, deoarece acestea pot favoriza acumularea de umiditate și pot afecta calitatea cartofilor.

Citeşte şi: Cât timp poți păstra ouăle fierte la frigider. Cum îți dai seama că nu mai sunt comestibile. Multe gospodine se păcălesc de cele mai multe ori

De asemenea, este esențial să nu depozitezi cartofii în frigider, deoarece acest lucru poate afecta textura și gustul lor, iar specialiștii avertizează că poate crește și cantitatea de glucide din aceștia.