Cât timp poți păstra ouăle fierte la frigider. Cum îți dai seama că nu mai sunt comestibile. Multe gospodine se păcălesc de cele mai multe ori

Ouăle sunt unele dintre cele mai consumate produse. Totuși, nu mulți știu cât se pot păstra ouăle fierte la frigider. Iată sfaturile specialiștilor!

04 mart. 2024, 11:38
Cât timp poți păstra ouăle fierte la frigider. Cum îți dai seama că nu mai sunt comestibile. Multe gospodine se păcălesc de cele mai multe ori

Cât timp poți păstra, de fapt, ouăle fierte la frigider și cum le recunoști pe cele stricate.

Citește și Câte ouă trebuie să mânânci, maximum, într-o săptămână, în funcție de vârstă. Sfatul experților în nutriție

Iată care este intervalul ideal pentru a păstra ouăle care au fost supuse la temperaturi ridicate, pe aragaz.

Foarte mulți români se întreabă, mai ales în timpul sărbătorilor pascale, cât timp putem ține ouăle fierte dacă nu sunt consumate în prima zi.

Gospodinele nu mai trebuie să-și facă nicio grijă în această privință. Răspunsul este foarte simplu! Ouăle fierte pot fi consumate în maxim o săptămână, asta dacă sunt păstrate în condiții optime.

În caz contrar, experții spun că trebuie să nu riscăm să le consumăm după 3-4 zile.

Așadar, în cazul în care sunt ținute la frigider pot fi mâncate cu mare încredere la 7 zile de la fierbere. Chiar și așa, fiecare persoană în parte trebuie să fie atentă la câteva semne importante care pot apărea pe coaja lor.

Semne că ouăle nu mai sunt bune

Pentru a descoperi care ouă proaspete sau fierte nu mai sunt bune de consumat există foarte multe metode.

În situația în care nu știi când ai pus la frigider produsele trebuie să fii atent la coajă, care nu trebuie să fie lipicioasă.

Dacă este lipicioasă, oul nu mai este bun și trebuie aruncat la coșul de gunoi.

De altfel, un ou tocmai cumpărat din magazin poate fi verificat cu ajutorul unui pahar cu apă. Dacă se scufundă, atunci este proaspăt.

Dacă plutește, înseamnă că este vechi.

Pe lângă cele menționat mai sus, un ou fiert stricat poate avea un miros distinctiv, neplăcut. Deci, cel mai bine ar fi să îndepărtați coaja pentru a evalua mirosul și pentru a vedea dacă este în siguranță pentru a fi consumat, potrivit Ezs.ro.

Ouăle proaspete nu ar trebui să aibă niciun miros.

Totodată, un ou care miroase urât sau a sulf nu este bun pentru omletă sau alte preparate culinare.

Gălbenușul unui ou proaspăt va fi întotdeauna strălucitor și rotund, iar albușul nu se va întinde prea mult.

Citește și Un internaut a rămas șocat când a intrat într-un supermarket. Videoclipul de pe TikTok care a stârnit controverse. ”E de la taxa pe zahăr”

În cazul în care coaja este crăpată înseamnă că bacteriile au început să se înmulțească și atunci oul trebuie aruncat imediat.

În aceeași ordine de idei, textura lipicioasă a unui ou prăjit este un alt semn că nu ar trebui să iei nicio înghițitură din el.