De ce nu va avea loc rotativa guvernamentală în data de 25 mai. Nicolae Ciucă: ”Nu e vorba nici de PSD, nici de PNL. Nu ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea țării”

Premierul României, Nicolae Ciucă, a explicat de ce rotativa guvernamentală nu va putea fi în data de 25 mai, așa cum era stabilit inițial.

25 feb. 2023, 09:28
De ce nu va avea loc rotativa guvernamentală în data de 25 mai. Nicolae Ciucă: ”Nu e vorba nici de PSD, nici de PNL. Nu ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea țării”

Nicolae Ciucă a dat asigurări că va fi respectat acordul cu PSD și că își va depune mandatul la „momentul oportun”.

Nicolae Ciucă: ”Nu e vorba nici de PSD, nici de PNL. Nu ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea țării”

„Este o chestiune de responsabilitate a noastră, a tuturor. Aici nu este vorba de Ciucă, de Marcel Ciolacu, nu este vorba nici de PSD, nici de PNL. Aici este vorba de România, este vorba de Guvernul României. Nu putem să ne permitem să ne jucăm cu stabilitatea ţării. Oamenii ne spun „rămâneţi în stabilitate, nu vă certaţi, ţineţi-ne uniţi!”. S-au săturat de scandaluri şi de incertitudine. Am avut un acord politic de care ne-am ţinut aşa cum ne-am angajat de la început. Tot la fel se va petrece în momentul în care urmează să se întâmple schimbarea. Schimbarea se va produce…

Toată lumea vorbeşte de 25 mai. Pe 25 mai este Ziua Înălţării şi Ziua Eroilor. Nu trebuie ca o astfel de zi să fie acoperită de un eveniment politic. Atunci, aşa cum am primit mandatul de la domnul preşedinte, la momentul oportun voi depune mandatul şi vom proceda pe acordul pe care l-am avut la rocada la guvernare”, a spus Nicolae Ciucă, la Antena 3 CNN.

Citește și Rotativa guvernamentală între PNL și PSD ar putea fi amânată. Marcel Ciolacu riscă să nu preia funcția de premier în luna mai

Întrebat dacă PNL îl va vota pe Marcel Ciolacu prim-ministru, Ciucă a afirmat: „Toate deciziile le-am luat în partid. Atunci când am constituit coaliţia, am luat decizia în partid. Decizia în partid este să continuăm coaliţia şi cu Marcel Ciolacu pe scaunul de premier. PNL va vota Guvernul din care facem parte. Nu este vorba de orgolii aici, nici de Ciucă, nici de Ciolacu. Aici este vorba despre ce facem pentru ţara noastră”.

Citește și A început bătaia pe ministere! PSD vrea să păstreze Transporturile și să cedeze Justiția și Fondurile UE, după rotativă – EXCLUSIV

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu se respectă acordul politic

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat că, în cazul în care nu se respectă acest acord politic, alegerile anticipate sunt soluția.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E militar și general și sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al președintele României, conform Constituției. Dacă nu se dorește, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea ar fi direcția. Ar fi păcat pentru că această coaliție, prin intrarea PSD, în afara faptului că a adus o coerență guvernamentală, a adus și o stabilitate politică și o liniște pentru toți factorii decidenți din statul român într-un moment foarte critic și nu am nicio reținere să spun… după o guvernare de doi ani de zile de dreapta. Vreți să vă reamintesc că luni de zile s-a vorbit despre funcții și cum se împart ele? Atât eu, cât și Nicolae Ciucă, am creat o coaliție pe alte principii și e evident, mai ales în fața a ce provocări au fost cu aceste crize suprapuse, că a existat o eficiență guvernamentală”, a adăugat Marcel Ciolacu.