De ce pleacă Enel din România. Explicația șefului companiei italiene

Francesco Starace, directorul general al grupului Enel, a explicat în cadrul unui interviu de ce compania pe care o conduce își va încheia afacerile de pe piața din România. 

22 nov. 2022, 19:24
De ce pleacă Enel din România. Explicația șefului companiei italiene

În opinia șefului Enel, România nu mai este o piață satisfăcătoare. Practic, „nu mai există loc de creștere”.

„Am decis să ieșim din România pentru ca am ajuns într-un punct în care este dificil să mai obținem o creștere suplimentară în viitor.

Am ‘saturat’ spațiul pentru investiții în rețele si am ajuns – mai mult sau mai puțin – într-o poziție pe segmentul de clienți și de producție care nu mai oferă multe posibilități de creștere”, a declarat șeful de la Enel, potrivit Libertatea.

Nu cadrul legal este motivul pentru care grupul italian vrea să părăsească țara noastră, a subliniat afaceristul.

„Deci motivul pentru care plecăm nu este pentru că nu ne place cadrul legal și de reglementare din România, care nu este mai bun sau mai rău decât multe altele.

Am văzut că toate guvernele europene au luat măsuri în contextual prețurilor mari la gaze din toată Europa. Nu cred că România s-a descurcat mai bine sau mai rău decât alții. Trebuie să ne descurcăm în această situație cât de bine putem”, a afirmat șeful Enel.

 

Italienii de la Enel pleacă. Grecii ar putea investi puternic în România

 

Marți, 22 noiembrie, Enel a anunțat că în anul 2023 își va încheia afacerile din România, în cadrul unui plan de vânzare de active în valoare de 21 de miliarde de euro.

Enel are 3 milioane de clienți în România, deține trei distribuții de electricitate și o serie de investiții în energie regenerabilă.

Interesată de preluarea business-ului ar fi societatea de electricitate a Greciei – PPC. Tranzacția este evaluată la 1,8 miliarde de euro.