De ce prinzi noaptea semafoarele pe roşu, în Bucureşti. Nicuşor Dan a explicat care este motivul

Nicuşor Dan a explicat de ce prinzi noaptea semafoarele pe roşu, în Bucureşti. Primarul Capitalei spune că sistemul de semaforizare inteligentă a rămas fără mentenanţă şi că în momentul de faţă nu mai funcţionează.

25 feb. 2021, 16:57
De ce prinzi noaptea semafoarele pe roşu, în Bucureşti. Nicuşor Dan a explicat care este motivul
De ce prinzi noaptea semafoarele pe roşu, în Bucureşti. Nicuşor Dan a explicat care este motivul

De ce prinzi noaptea semafoarele pe roşu, în Bucureşti. Nicuşor Dan, primarul Capitalei, a explicat care este motivul.

De ce prinzi noaptea semafoarele pe roşu, în Bucureşti. Nicuşor Dan: Sistemul de semaforizare inteligentă nu mai funcţionează

„Semafoarele sunt pe roșu noaptea, când traficul este liber, pentru că a existat un sistem de semaforizare inteligentă căruia nu i s-a mai făcut mentenantă și care nu mai funcționează în momentul de față. Tehnologia este deja depășită. Pe scurt, nu se mai conectează semaforul cu serverul central, senzorul care preia măsurătorile de trafic nu mai funcționează.

Administrațiile trecute au cumpărat de zeci de milioane, pentru că dacă cumperi de zeci de milioane, uneori ești fericit. Probabil că a furat cineva la achizițiile astea. Dar urgențele pentru mine sunt să țin pe linia de plutire acest sistem care a pornit cu datorii de 2,5 miliarde. (…) Au fost cumpărate sisteme, dar nu s-a plătit și mentenanța”, a explicat Nicușor Dan la Digi 24. 

Citeşte şi Scandal după suspendarea PUZ-urilor în Capitală. Nicuşor Dan: Nu poti construi bloc acolo unde este spatiu verde

Primarul Capitalei a mai precizat că vrea să investească în sisteme de tehnologie modernă, cu camere încorporate și cu afișaj în stații pentru mijloacele de transport în comun, așa cum există în orașele europene.

„Dacă vorbim de semaforizare inteligentă, tehnologia a evoluat, iar acum nu mai există fire îngropate în asfalt care măsoară câte mașini trec peste ele, iar dacă se strică asfaltul nu mai funcționează. Există o tehnologie cu camere încorporate, care sunt conectate. Proiectul este ca și scris, într-o primă fază costă undeva la 100 de milioane de euro, dar vrem să mergem până la 150 de milioane de euro, ca să avem inclusiv afișaj în stații și toate lucrurile pe care le-ați văzut în Capitalele Europene”, a mai explicat Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan, despre metroul de suprafaţă Giurgiului-Ferentari: Pot fi conectate direct cu Pipera!

Nicuşor Dan a venit cu noi detalii despre apariţia unui metrou de suprafaţă pe ruta Giurgiului-Ferentari. Primarul Capitalei spune că linia poate fi conectată cu Pipera, însă apariţia acestei linii poate dura şi zece ani.

Citeşte şi Când vor avea bucurestenii apă caldă şi căldură. Nicuşor Dan: „Iarna viitoare o să stăm mult mai bine”

„Una dintre punctele importante ale metroului de suprafață de Giurgiului – Ferentari. Pot fi conectate direct cu Pipera… prin această linie de tren care există fizic. Primăria Sectorului 5 vrea să pună alte blocuri. V-am vorbit de această linie a metroului de suprafața Giurgiului – Ferentari. Acolo nu e metrou și probabil că nu vom avea în următorii 10 ani.”, a spus Nicuşor Dan.

De altfel, după ce multe alte linii feroviare ale Capitalei au sfârșit acoperite cu blocuri de locuințe, a venit și rândul liniei ferate Cotroceni – București Progresul să dispară de pe harta infrastructurii feroviare a Capitalei.