De ce profesorii au cerut bani elevilor de la o şcoală din Capitală. Explicaţia halucinantă a unui dascăl

În plin scandal cu şpaga din şcoli, un profesor de la Liceul Economic "Costin Kiriţescu" din Capitală se face de râs în faţa jurnaliştilor. Dascălul dă vina pe elevi pentru tot scandalul stârnit şi spune că aceştia vor să denigreze şcoala, potrivit România TV.

15 ian. 2014, 11:43
De ce profesorii au cerut bani elevilor de la o şcoală din Capitală. Explicaţia halucinantă a unui dascăl

Este o furtună declanşată de nişte copii, doritori să îşi denigreze profesorul, doritori să îşi denigreze şcoala în care învaţă. Nu i-a obligat nimeni să aducă bani la şcoală. Este o condiţionare, nu o obligare. Din moment ce ei nu plătesc, de ce să stea în băncile bune plătite de ceilalţi, vă aduc băncile în care să puteţi sta, dar nu noi. Aşa trebuie interpretată povestea, nu că v-am ameninţat, v-am şantajat„, a declarat Viorel Tudor, profesor la Liceul Economic „Costin Kirişescu” din Capitală.

Într-un final, dascălul a recunoscut în faţa jurnaliştilor că elevilor li s-au cerut bani pe bănci care erau „bunişoare”.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a declanşat, luni, anchete la trei instituţii de învăţământ din Capitală, după ce părinţii au reclamat că profesorii cer bani pentru materiale didactice şi cadouri. Şcolile vizate sunt Şcoala Generală „Sfântul Andrei”, Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” şi Liceul  Economic „Costin Kiriţescu”.

CITEŞTE ŞI: Noi acuzaţii de ŞPAGĂ în învăţământ. Un profesor de sport, acuzat că a cerut MITĂ pentru a motiva absenţe