De ce refuză Mircea Badea să achite cu cardul: „Ați observat?”

Mircea Badea nu este un fan al plății cu cardul. Realizatorul emisiunii „În Gura Presei" preferă metoda „clasică", plata cash, deși de multe ori este mai simplă metoda încurajată de șeful ANAF.

23 iun. 2022, 18:47
De ce refuză Mircea Badea să achite cu cardul: „Ați observat?”

Mircea Badea nu are încredere în spusele șefului ANAF, Lucian Heiuș, care i-a îndemnat pe români să achite câr mai des cu cardul.

Pentru că este foarte sceptic în privința autorităților statului român, Mircea Badea preferă să plătească în continuare cash.

Îndemnul de a plăti exclusiv cu cardul este doar „o propagandă ineptă”, susține Mircea Badea.

„Ați observat? Șeful ANAF este foarte prolific. Generează content non-stop, mereu asa ceva de comunicat. ‘Șeful ANAF recomandă plata cu cardul pentru ca sumele să fie sigur fiscalizate’. Aaa, în sensul ăsta ai plătit cu cardul, i-a intrat în cont comerciantului, deci comerciantul trebuie să plătească.

Subțire argumentul, dacă e acesta. Eu în continuare rămân fan cash, din toate motivele corecte. Doamne, câtă propagandă ineptă a fost: ‘Mijlocul modern de plată!’. Da, ca să poți fi monitorizat la orice. Absolut! Cred că e modern, în continuare sunt fan cash”, a declarat Mircea Badea în emisiunea „În gura presei”, de la Antena 3.

 

Mircea Badea nu crede în plafonarea prețurilor la carburanți

 

În plus, Mircea Badea și-a mai exprimat punctul de vedere cu privire la prețul carburanților. În opinia pamfletarului, Guvernul nu are vreo soluție la îndemână, pentru a rezolva criza.

„(…) Nu există niciun fel de soluţie, nici măcar un fel de soluţie cu privire la preţul combustibilului, este o teză moartă, nu ca dezbatere, dar niciun fel de soluţie nu e.

În primul rând, inflaţia nu va fi rezolvată pe planeta Pământ, iar pretenţia maneliştilor din România că rezolvă ei problema preţului combustibilului e de un ridicol entuziasmant”, a declarat Mircea Badea.