De ce s-a vaccinat Simona Halep cu vaccinul Pfizer. Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

Jucătoarea de tenis Simona Halep, numărul 3 WTA, s-a vaccinat anti-COVID chiar dacă a trecut prin boală anul trecut. Ba chiar, a făcaut rapelul la vaccin mai devreme decât prevede Strategia Naţională de vaccinare din România întrucât urma să plece în Statele Unite ale Americii, pentru a participa la turneul de la Miami (23 martie - 3 aprilie).

20 mart. 2021, 12:01
De ce s-a vaccinat Simona Halep cu vaccinul Pfizer. Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

În condiţiile în care foarte mulţi tineri au fost vaccinaţi anti-COVID cu serul produs de AstraZeneca, în cazul jucătoarei de tenis Simona Halep s-a ales varianta Pfizer / BioNTech.

Citeşte şi: Simona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme. Ce spune Beatrice Mahler despre consecinţe

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a explicat că vaccinul AstraZeneca se adresa atunci doar unei anumite categorii de persoane, adică cu vârsta între 18 şi 55 de ani, cu suplimentarea Pfizer pentru persoanele care erau trecute de 55 de ani, dar că nu a fost o impunere. Au fost şi alte persoane vaccinate cu Pfizer în categoria de vârstă 18 – 55 ani.

„Nu a fost o impunere. Astra Zeneca avea limită de vârstă. L-am utilizat unde a fost posibil, cu suplimentarea Pfizer pentru persoanele care erau trecute de 55 de ani. Dar nu a fost o impunere”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță.

În ce o privește imunizarea tenismenei Simona Halep, medicul Valeriu Gheorghiţă a completat că s-a ales vaccinul Pfizer deoarece aceasta ar fi solicitat un ser care să-i asigure cel mai scurt termen între prima doză și rapel pentru a putea pleca din ţară în cel mai scurt timp, având în vedere competițiile sportive la care urma să participe.

„Ne-a comunicat că are concursuri și că avea nevoie de cea mai scurtă perioadă între prima doză de vaccin și rapel, iar cu Pfizer sunt doar două săptămâni”, a spus Valeriu Gheorghiță.

 

Simona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme

Simona Halep a primit a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19, cu două zile mai devreme decât termenul la care era programată. Vineri, sportiva a plecat la Miami, primul turneu la care participă după Australian Open, şi a vrut să evite riscul de a prezenta reacții adverse în avion.

De ce s-a vaccinat Simona Halep cu vaccinul Pfizer. Explicaţia medicului Valeriu Gheorghiţă

Citeşte şi: Cum se simte Simona Halep după rapelul la vaccinul anti-COVID. De ce s-a vaccinat mai devreme decât era indicat

„Sunt mai liniştită (n.r. – după vaccinare), am şi făcut virusul, deci mă simt mai confortabil decât în august şi de aceea mă duc în Statele Unite. A fost o pauză destul de lungă, dar m-am simţit bine acasă. Am făcut antrenamente după ce mi-au trecut toate problemele fizice, iar acum abia aştept să joc câteva meciuri. Sper să joc bine”, a afirmat ea.
Halep a explicat că a făcut rapelul la vaccinul Pfizer cu două zile mai devreme cu acordul medicilor, scrie Agerpres.