Simona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme. Ce spune Beatrice Mahler despre consecinţe

Simona Halep a primit a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19, cu două zile mai devreme decât termenul la care era programată. Vineri, sportiva va pleca la Miami, primul turneu la care participă după Australian Open.

18 mart. 2021, 16:43
Simona Halep a făcut rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme. Ce spune Beatrice Mahler despre consecinţe

Simona Halep a făcut rapelul cu două zile mai devreme. Sportiva a mers la Institutul Cantacuzino din Capitală, unde asistentele i-au administrat rapelul de la Pfizer cu două zile mai devreme decât era prevăzut, deoarece urmează să plece vineri la Miami şi vrea să evite riscul de a prezenta reacții adverse în avion.

Simona Halep a făcut rapelul cu două zile mai devreme

În mod normal, rapelul celor care se vaccinează cu Pfizer se face la 21 de zile distanță de la prima doză. Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Dr. Marius Nasta”, a explicat pentru GSP ipostaza în care s-a regăsit Simona Halep. „Nu, nici vorbă de riscuri! Există o marjă de plus minus câteva zile în situații excepționale, care pot permite administrarea dozei mai devreme, cu atât mai mult cu cât știm că Simona Halep a trecut și prin infecție. Ea își face un rapel de siguranță, ca să aibă un număr de anticorpi suficient de mare. Nu sunt probleme”, a declarat Beatrice Mahler.

Simona Halep s-a vaccinat anti-Covid. „Sunt mai în siguranță după acest vaccin” FOTO

Simona Halep a sărit peste competițiile din ultima lună din cauza unor probleme medicale la spate. Românca nu a mai concurat de pe 16 februarie, când Serena Williams a învins-o în sferturile de finală de la Australian Open, scor 3-6, 3-6. „Mă duc la Miami. O să plec săptămâna viitoare. Îmi doresc tare mult să pot face câteva meciuri bune, pentru că am nevoie de meciuri oficiale. Am avut acum din nou o lună de pauză. Vreau să joc bine, vreau să fiu atentă pe ce am de făcut pe teren”, a declarat Simona Halep.