De ce să bei mai des ceai de Rooibos

Fără doar și poate acum este timpul perfect pentru a savura o cană de ceai. În funcție de preferințe sau de nevoile organismului tău natura ți-a lăsat la dispoziție o gamă variată de opțiuni.

16 nov. 2017, 06:29
De ce să bei mai des ceai de Rooibos

Deși nu se vorbește foarte mult despre ceaiul de Rooibos, acesta este bogat în polifenoli: flavonoide şi lignani , nu conține cofeină cum se întâmplă în cazul ceaiului verde, are o cantitate mică de taninuri şi mai este cunoscut și sub denumirea de „ceaiul roşu”.

Frunzele de Rooibos vin de la un arbust cu flori galbene, din regiunile muntoase ale Africii de Sud, și a fost folosit de localnici din zona respectivă de sute de ani atât ca infuzie cât și ca răcoritoare.

Despre Rooibos se cunoaște și faptul că în anul 1932 a fost inclus în topul plantelor africane cu efect medicinal fără a i se preciza cu exactitate beneficiile sale asupra organismului.

Remediu pentru alergii.

Băștinașii foloseau acest ceai pentru a trata colicii sugarilor, alergiile, crizele de astm, diferite iritații la nivelul pielii dar și tot soiul de probleme dermatologice.

Nici problemele cardiovasculare, respiratorii sau gastrointestinale se pare că nu rezistă împotriva acestei plante, mai ales că studiile efectuate în baza compoziției sale au scos la iveală faptul că ajută la eliminarea substanțelor cancerigene și reduce riscul mutațiilor, fiind un antiinflamator natural.

La fel ca și ceaiul verde însă într-o doză mai mică oferă protecție împotriva radicalilor liberi, deoarece se bucură de o cantitate bună de antioxidanți.

Ușurează simptomele menopauzei

Fitoestrogenii din ceaiul de Rooibos sunt de mare ajutor persoanelor aflate la menopauză, ajutând la diminuarea simptomelor resimțite, și mai mult de atât aceștia în combinația cu antioxidanții conținuți par a fi metoda ideală de a combate efectul îmbătrânirii premature.

Fără a mai pune la dezbatere și acțiunea sa antimicrobiană, extrem de eficientă mai ales în combaterea colibacililor, a stafilococului auriu sau a candidei.

Acțiunea sa antivirală se pare a fi eficientă și împotriva virusului HIV, în urma unor studii efectuate în vitro.
Cum se prepară corect infuzia?

Rooibos îl poți găsi cu ușurință la plafar sau în orice magazin de produse naturiste, și pentru a te bucura de toate efectele sale benefice adaugă o cană de apă clocotită peste o linguriță plină de plantă și lasă apoi la infuzat nu mai mult de 5 minute.

Poți să consumi maxim 2 căni pe zi la care poți să adaugi în funcție de preferințe iasomie, mentă sau coaja de la o lămâie.

Află cum se pot reutiliza pliculețele de ceai pe clicksanatate.ro.