De ce să nu bei cafea în zilele libere

Ai intrat în concediu de sărbători sau ai doar câteva zile libere? Iată cum te ajută abstinența de la cafea în aceste zile:

RomaniaTV.net
21 dec. 2017, 09:50
De ce să nu bei cafea în zilele libere

Faci parte din categoria de oameni care nu pot deschide ochii dimineață până nu servesc prima gură de cafea?

Asta se petrece deoarece organismul tău s-a obișnuit cu starea de bine furnizată de această licoare, care deși pare a fi precum un drog, este doar o sursă de antioxidanți atât timp cât este băută cu măsură și fără zahăr.

Un stimulent eficient

Dacă alegi să te lași brusc de cafea va fi ca și cum te-ai lăsa de un drog, deoarece cafeaua este un stimulent eficient pentru organismul uman.

Mai mult de atât, specialiștii de la site-ul livestrong.com, cafeaua este exact un stimulen ce face parte dintr-o categrie de droguri numite xantine, deoarece băută constant și în cantități mari aceasta poate crea dependență.

Citeşte şi Ce spune cafeaua preferată despre tine

Motiv pentru care este indicat să nu renunți brusc la consumarea cafelei dimineața, ci să micșorezi treptat porția zilnic. Începutul de săptămână cere o cană plină de cafea, însă pe parcurul săptămânii este bine să micșorezi doza astfel încât în weekend măcar să o înlocuiești cu o ceașcă de ceai verde.

Renunțarea la cafea, beneficiu asupra siluetei

Ei da, aceasta este o veste care sigur ți-a atras atenția. Cum este posibil ca simpla renunțare la cafea să îți aducă beneficii în ceea ce privește aspectul siluetei tale?

Foarte simplu: marea majoritate a oamenilor atunci când beau cafea adaugă în ea diverse condimente printre care zahărul, la care se poate adăuga frișca sau oricare alte toppinguri transformînd astfel o licoare sănătoasă într-un calorică.

Aceste două ingrediente sunt pe lista celor mai mari dușmani ai siluetei tale.

Renunțând la cafea, clar vei renunța și la aceaste, deci vei avea o surpliză plăcută la momentul confruntării cu cântarul.

Citeşte şi Află cum te ajută cafeaua să scapi de cearcăne

Vei dormi mai bine

Cafeina este unul dintre stimulentele cu efecte vizibile la nivelul sistemului nervos ce declanșează ulterior eliberarea adrenalinei în organism. Astfel că renunțând chiar și pentru câteva zile la consumul de cafea, te vei simți mai calm, mai puțin stresat și te vei putea odihni mai mult și mai bine.

Dacă nu este necesar să mergi la birou, profită măcar o zi de stat acasă, lenevește cât poți și amână cât mai mult posibil momentul cafelei.

Deși atât mirosul cât și gustul ei sunt inconfundabile, oferă-i organismului tău o pauză și un moment de relaxare natural fără nici un fel de stimuli.

Cercetătorii americani care au studiat intens efectele cafelei asupra organismului, potrivit University of Scranton (SUA), eliminarea cafelei te suune unei lipse de antioxidanți vitali organismului tău. Însă dacă alegi să înlocuiești cafeaua cu ceaiul verde vei salva situația.

Concluzia lor bazându-se pe faptul că în dieta americană, tocmai cafeaua este principala sursă de antioxidanți oferită organismului.

Astfel pentru a nu prima organismul de porția necesară de antioxdanți este recomandat să crești porți de legume și fructe cât și de ceai.

Bucură-te de zilele tale libere alături de ei dragi prețuind mai presus de orice sănătatea, fii echilibrat și activ.

Află care sunt efectele negative ale consumului de cafea AICI.