De ce să nu dormi imediat după masă

După ce ai terminat de mâncat cele mai importante trei mese din zi, nu ar trebui să te așezi pe pat ca să dormi, nefiind deloc recomandat. Acest obicei crește riscul de apariție a atacului de cord, dar și a multor altor afecțiuni.

RomaniaTV.net
25 oct. 2017, 08:44
De ce să nu dormi imediat după masă

Iată cu ce probleme te poți confrunta dacă te duci să dormi după ce ai terminat de mâncat!

Arsuri de stomac

Dormitul după mâncat afectează procesul de digestie. Alimentele nu mai sunt digerate corespunzător, provocând o cantitate excesivă de acid gastric. Iar aciditatea duce la apariția arsurilor de stomac, care vor da o senzație de arsură interioară.

Creștere în greutate

Tu trebuie să arzi mai multe calorii decât consumi. Dar, în timp ce dormi, acest lucru nu se va întâmpla. Grăsimile se depozitează, ceea ce înseamnă că riscul de a te îngrășa este foarte mare. Așadar, dacă vrei să te menții în formă, nu te așeza pe pat ca să dormi după ce ai terminat de mâncat. Este recomandat să existe o pauză de două ore între ultima masă și ora de somn.

Citeşte şi Sucul de morcovi, remediu pentru bolile de stomac

Aciditate

Cantitatea excesivă de acid gastric produsă de stomac crește riscul de apariție a arderilor stomacale. În plus, senzația de aciditate afectează calitatea somnului.

Atac de cord

Dacă te duci să dormi după ce ai terminat de mâncat, sistemul digestiv lucrează mult mai greu – asta înseamnă că alimentele sunt digerate într-un timp mai lung. În plus, acest obicei afectează nivelul de zahăr din sânge și tensiunea arterială, crescând riscul de atac de cord.

În schimb, este recomandat să faci mișcare după ce ai terminat de mâncat, mai ales după masa de prânz și cină. Plimbarea îmbunătățește funcția sistemului digestiv, menținându-te sănătoasă.

Cel mai bun truc pentru adormit adulții