De ce să nu primești femei în casă în prima zi a noului an. Explicația neașteptată pentru cea mai cunoscută superstiție

Se spune că în prima zi a noului an, adică în 1 ianuarie, nu e bine să primești femei în casă. E o superstiție veche, legată de ziua Sântului Vasile, încă nu mulți știu de la ce vine.

25 nov. 2023, 01:13
De ce să nu primești femei în casă în prima zi a noului an. Explicația neașteptată pentru cea mai cunoscută superstiție

De ce să nu primești femei în casă în prima zi a noului an

Sunt multe superstiții legate de Noul An, iar aceasta e doar una dintre ele. În cazul în care vrei să ai un 2024 îmbelșugat, plin de noroc și cu multe realizări, e important ca prima persoană care îți intră în casă să fie bărbat. Altfel, dacă o femeie îți trece pragul prima vei avea un an plin de probleme și de ghinion.

Citește și Ce conține peștele pangasius, consumat de pacienții spitalului Murgeni. Poate face mai mult rău decât bine

De asemenea, potrivit superstițiilor populare, se spune că dacă pe 1 ianuarie îți va intra în casă o persoană înstărită, atunci întregul an va fi bogat, În schimb, dacă te vizitează un musafir mai sărac, anul nu va fi unul cu prea multe câștiguri.

Se mai spune că fiecare om ar trebui să ia în mână, pe nemâncate, unealta cu care lucrează în timpul anului şi s-o mânuiască de trei ori, pentru un mai mare spor la lucru în noul an.

O altă superstiție spună să nu arunci gunoiul sub nicio formă în prima zi a anului. Altfel, ajungem să avem parte de scandaluri și conflicte pe tot parcursul anului.

Se spune și că dacă speli vasele în prima zi a anului, cineva drag va muri.

De asemenea, pe 1 ianuarie 2023 nu este bine să dormi mult pentru că atragi lenea și este bine să bei vin, pentru a avea sânge în obraji tot anul.

În prima zi a anului trebuis să fim veseli și binedispuși ca să avem un an plin de bucurie și voie bună.

Citește și De ce să nu mai pui lămâie pe peștele fierbinte sau în supe. Ce se întâmplă cu ingredientul atât de des folosit la mâncare