De ce să pui oțet în apa în care fierb cartofii. Trucul genial pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

Astăzi îți prezentăm un truc ce te va ajuta enorm în bucătărie. Puține gospodine ştiu cât de important este să pui oțet în apa în care fierb cartofii. Nu te-ai fi gândit niciodată că vei obţine un asemenea rezultat.

05 oct. 2022, 11:29
De ce să pui oțet în apa în care fierb cartofii. Trucul genial pe care trebuie să îl știe toate gospodinele

De ce să pui oțet în apa în care fierb cartofii. Acest truc te ajută mai mult decât crezi. Vei rămâne surprinsă la final.

Citește și Bubuie inflaţia în România, iar s-au scumpit produsele de bază. Cât a ajuns să coste un kilogram de cartofi

Specialiștii au dezvăluit secretul cartofilor fierți, bine pătrunși și fără să se fărâme la fierbere.

Cartofii sunt cea mai populară și delicioasă legumă din lume. Aceștia sunt des întâlniți în multe rețete din toate bucătăriile lumii. Oricât de îndrăgit ar fi acest ingredient extrem de popular, este important să deosebim tipurile de cartofi pentru gătit pentru a obține textura și aroma pe care ne-o dorim.

Cartofii pot fi folosiți pentru fiert, prăjit, copt sau adăugați în tocănițe, supe și multe alte mâncăruri. Aceștia se împart în două categorii, și anume plini de amidon și cei care sunt uleioși.

Cei care au un conținut ridicat în amidon se vor sfărâma mai repede și devin mai cremoși, aceștia sunt potriviți atunci când vrei să faci piure. Cei care sunt uleioși și au o peliculă ceroasă sunt tipul de cartofi care sunt mai buni fierți.

Acum, după ce ai ales tipul corect de cartofi potriviți pentru fiert, trebuie să îi cureți, îi speli bine, îi tai în bucăți și îi pui în apa care a dat deja în clocot. În apă, vei pune oțet, acesta va ajuta cartofii să nu se sfărâme în timp ce fierb.

Trucul acesta este folosit de cei mai mari bucătari din lume, el te va ajuta să fierbi cartofii în 30 minute. Dacă adaugi sare și oțet, atunci cartofii tăi vor fierbe în 13 minute. Oțetul va ajuta la formarea unei pelicule, ca o crustă, deasupra cartofului pentru a împiedica sfărâmarea lor la fierbere.

Orice tip de oțet funcționează, indiferent dacă alegi oțet alb de mere sau oțet din vin roșu, acesta va permite cartofilor să fiarbă uniform, fără să se zdrobească în apa fierbinte. Astfel, rețeta ta va fi un real succes și salata de cartofi va ieși fantastică, fără ca bucățile de cartofi să se fărâme în farfurie.

Citește și Chipsuri de cartofi sau de legume? Nutriționistul Mihaela Bilic explică ce variantă e mai bună pentru siluetă