De ce să speli hainele cu apă rece în mașina de spălat. Iată motivele pe care nu le știai

22 10. 2022, 13:00

Dacă aveți o familie mare, iar, zi de zi se adună haine care trebuie spălate, este indicat să folosiți apă rece în mașina de spălat.

Apa fierbinte poate lăsa pete, iar hainele delicate preferă temperaturile scăzute. De aceea ar trebui să alegeți apa rece pentru spălarea rufelor.

Petele se îndepărtează cel mai ușor cu apă rece, indiferent de tipul acestora: pete de iarbă, de mâncare sau, chiar de sânge. Apa fierbinte nu face decât să fixeze petele în țesătură. Totodată, dacă folosești apa rece în mașina de spălat, hainele delicate nu vor avea deloc de suferit. Mătasea, inul, lâna și materialele elastice pot fi deteriorate iremediabil dacă sunt supuse spălării cu apă fierbinte.

Citește și: Motivul pentru care maşina de spălat are geamul curbat în interior. Cum ajută această forma la procesul de spălare

Care sunt excepțiile de la spălarea cu apă rece

Există și haine care trebuie să fie spălate cu apă fierbinte, precum articolele care necesită sterilizare și nu sunt compuse din materiale sensibile și prosopapele care rezistă la temperaturi mai ridicate, lucru care le face moi și pufoase.

Chiar dacă pentru mulți toaleta este zona din casă, considerată plină de microbi și bacterii, aceasta nu trebuie ignorată. Covorașul din baie, conform studiilor, poate deveni un pericol pentru sănătae. Acesta trebuie spălat regulat, pentru a previne apariția ciupercilor și a mucegaiului. Se recomandă spălarea acestuia la un interval de două sau trei săptămâni. Un produs de microfibră poate fi băgat la mașina de spălat la o temperatură de 30-40 de grade.

Este important să folosiți un detergent moale de rude, iar covorașul de baie trebuie să fie uscat într-un loc răcoros. Iarna acesta poate fi uscat pe balcon sau în curte.

Covorașele de cauciuc pot fi și ele spălate , dar temperatura apei nu trebuie să depășească 40 de grade pentru ca acesta să nu se deterioreze.

Citește și: Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

Cum să redai strălucirea robinetelor

Robinetele cromate sunt plăcute ochilui datorită aspectului lor strălucitor. Însă, în timp își pierde din frumusețe. Pentru o curățare de înaltă calitate, puteți contacta specialiști care să vă ajute sau puteți folosi trucuri pentru a face asta de unii singuri, în numai câteva minute.

O metodă foarte simplă este să folosiți o soluție cu apă și săpun. Calitatea săpunului nu contează, ci concentrația lui în apă. Cu cât folosiți mai mult săpun, cu atât curățarea robineților va fi mai ușoară.

Este indicat să folosiți săpun de casă pentru rufe, dat prin răzătoare și dizolvat în apă caldă. Nu există proporții exacte, cu cât puneți mai mult săpun, cu atât mai bine.

Mai puteți folosi cretă, pastă de dinți sau amoniac. Amestecați cretă zdrobită cu pastă de dinți și amoniac și veți obține o pastă. Aceasta se aplică pe robinet și se lasă să acționeze pentru 10 minute, după care se freacă cu un burete.