Motivul pentru care maşina de spălat are geamul curbat în interior. Cum ajută această forma la procesul de spălare

Te-ai întrebat vreodată de ce geamul de la maşina de spălat este curbat spre interior? Ei bine, acest lucru are o explicaţie legată chiar de buna spălare a rufelor!

05 oct. 2022, 18:32
Motivul pentru care maşina de spălat are geamul curbat în interior. Cum ajută această forma la procesul de spălare
Ce se întâmplă dacă pui sare în maşina de spălat

Motivul pentru care maşina de spălat are geamul curbat în interior. O utilizatoare de TikTok specialistă în electrocasnice, Renae, alias @renduh, a dezvăluit care este adevăratul motiv pentru care mașina de spălat are geamul curbat.

Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

„Dacă ai sau ai avut o mașină cu încărcare frontală, atunci cu siguranță ai observat geamul curbat. Există mai multe motive pentru care s-a optat pentru acest design. Principalul motiv constă în faptul că acest lucru permite rufelor să steam ai adunate, mai ales în timpul ciclului de spălare. Hainele vor fi împinse în interiorul tamburului, lucru necesar la modelele cu încărcare frontală. La modelele de mașini cu încărcare prin partea de sus, acest detaliu nu este necesar, căci gravitația își face singură treaba”, a dezvăluit Renae.

Clipul video postat de tânără s-a viralizat rapid, a ajuns viral și a adunat numeroase reacții și vizualizări de la oameni din întreaga lume!

Cât consumă o mașină de spălat

Pentru a afla cât consumă o mașină de spălat automată e nevoie să consultăm manualul de utilizare. În general, o mașină de spălat consumă mai mult curent cu cât apa este mai rece și mai ales dacă se folosesc programe de spălare care includ încălzirea apei. În timp ce hainele sunt doar învârtite, mașina de spălat consumă în jur de 110-200 w. Când încălzește apa, consumul crește până la 1000-2000 w. Producătorii de mașini de spălat automate raportează un consum mediu pe ciclu de spălare undeva în jurul a 0,85 kw.

Amendă uriaşă primită de un celebru magazin, după ce a refuzat să înlocuiască o maşină de spălat stricată