Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

Facturile la energia electrică sunt din ce în ce mai mari, astfel că românii sunt în căutare de soluții pentru a mai reduce din costuri. Toată lumea caută să facă economie, astfel că este bine de ştiut cât curent consumă o mașină de spălat lăsată în priză, atunci când nu este folosită.

26 sept. 2022, 16:38
Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura
Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Unul din aparatele electrocasnice care adună kilowați pe contorul electric este mașina de spălat rufe. Aceasta consumă, dacă este lăsată în priză, atunci când nu o folosim, 0,4 w/ora, adică 9,6 w/zi, 0,29 kw/lună, ceea ce înseamnă 0,22 lei/lună. Așadar, dacă alegeți să scoateți din priză mașina de spălat, puteți economisi 22 de bani pe lună, o sumă foarte mică!

Cum poţi avea o factură mai mică la energie electrică. Aparatele care consumă electricitate chiar şi când sunt închise

Pe canalul de YouTube Mini Tehnicus a fost postat un clip în care este calculat consumul pe oră în funcție de diferitele programe de spălare. Cu ajutorul unei aplicații instalate pe telefonul mobil putem calcula câți kWh consumă mașina spălat rufe. Astfel, la un program mixt care durează aproximativ o oră s-a observat că se consumă 0,64 kWh. În cazul în care este folosit un program mai lung (în exemplul oferit a fost ales unul care durează trei ore) se ajunge la 1,51 kWh. Ultima încercare a fost făcută pe un program sport de 1 oră și 35 de minute. De această dată, mașina de spălat a consumat 0,94 kWh.

Cum poate consuma frigiderul mai puţin curent, deşi este în priză nonstop

Cel mai mare consumator de curent din locuință este frigiderul. Pentru a scădea consumul de energie electrică, trebuie să știi că este să îl setezi la temperaturi potrivite, ceea ce înseamnă aproximativ 6 ºC în frigider și aproximativ -18 ºC în congelator. Pentru fiecare grad suplimentar în care scădem temperatura frigiderului, consumul de energie va crește cu 5%!