De ce să stropești grătarul cu bere. Trucul pe care trebuie să îl încerci la tine acasă

Știai că poți folosi bere atunci când faci grătar? Băutura va da un gust deosebit mâncării tale, lucru care te va face să folosești mereu acest truc.

01 iun. 2023, 17:01
De ce să stropești grătarul cu bere. Trucul pe care trebuie să îl încerci la tine acasă
De ce să stropești grătarul cu bere

De ce să stropești grătarul cu bere. Această băutură poate fi utilă atunci când preparați carne, însă nu toată lumea știe acest truc. Berea dă un gust deosebit grătarului, deoarece aceasta înmoaie fibrele cărnii și le face mai fragede și suculente. Și banala apă minerală carbogazoasă are aceeași proprietate.

Berea dă o aromă neobișnuită și plăcută gustului grătarului. Totodată, gustul preparatului poate fi diferit în funcție de calitatea și tipul băuturii.

Pentru carnea de pasăre, se recomandă să alegeți bere blondă. Pentru cea de porc sau de vită, folosiți bere neagră. Un grătar gustos necesită o cantitate mică de băutură, un pahar de bere fiind suficient pentru a marina un kilogram de carne pentru 3-4 ore.

Citește și: De ce să pui bere la friptura de miel. O vei găti numai în acest mod de acum înainte

Ce poți să pățești dacă preferi mici cu bere

Combinația de mici cu bere e foarte nesănătoasă și poate avea efecte extrem de nocive asupra organismului. Mulți români prepară mici la grătar când se strâng cu prietenii de 1 mai sau la tot felul de petreceri.

Deși micii pot fi considerați alimente sănătoase dacă sunt preparați corespunzător, atunci când sunt combinați cu bere devin brusc adevărați inamici pentru sănătatea noastră.

Medicul nutriționist Anca Ioniță explică de ce să ținem cont atunci când preparăm micii și de ce să evităm combinația mici – bere.

Citește și: Trucul secret folosit de bucătari. Ce se întâmplă dacă pui fasolea la înmuiat în bere

„Dacă facem micii în casă, ei pot reprezenta o sursă bună de proteine, având în compoziţie carne tocată de vită/porc şi condimente. În schimb, dacă îi cumpărăm din comerţ, nu avem controlul asupra ingredientelor folosite. De cele mai multe ori se adaugă grăsime pentru gust, aceasta făcând parte din categoria grăsimilor săturate. Grăsimile saturate trebuie consumate în cantităţi cât mai mici, din cauza efectului negativ asupra sistemului cardiovascular.

Cea mai sănătoasă metoda de pregătire a micilor este în cuptor, datorită posibilităţii scurgerii grăsimii în exces. În tigaie este nevoie de o lingură de ulei pentru a se putea găti, acesta fiind un proces de prăjire, nu este cel mai sănătos pentru organism”, a explicat dr. Anca Ioniță, medic nutriționist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.