De ce să ţii cont când cumperi carne de miel

De Paște, aproape că nu există masă fără o bucată de miel, deși se spune că ar fi o carne sănătoasă, benefică organismului uman este foarte important modul în care o prepari. Dacă nu te-ai decis încă dacă să cumperi miel anul acesta, mai jos îți prezentăm care sunt avantajele cât și dezavantajele consumului acestei delicatese, mai ales în perioada pascală când masa este plină de bucate.

RomaniaTV.net
12 apr. 2017, 06:56
De ce să ţii cont când cumperi carne de miel

 

Carnea de miel, datorită conținutului de fier (previne anemia) și potasiu, este o opțiune sănătoasă pentru persoanele fără probleme medicale, pentru persoanele care își doresc să își crească masa musculară sau să se refacă după intervenții chirurgicale,mai ales pentru că ajută substanțial la refacerea țesuturilor.

Un alt avantaj al acestui tip de proteină animală este că are acizi grasi Omega-3, complexul B ( contribuie la metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor) , zinc, fosfor, calciu și doar 35% grăsimi saturate, când este pregatită fără ulei.

Crește imunitatea

Una dintre cele mai bogate surse de proteină ușor digerabile, conține aminoacizi care facilitează producția de energie și previne instalarea bolilor cardiace. Contribuie la buna funcționare a sistemului imunitar și menține acuitatea vizuală.

Cum și de unde să o cumperi

Indicat ar fi să cumperi numai din spații autorizate sanitar-veterinar, special amenajate.

Un alt aspect de care trebuie să ții cont este faptul că greutatea mielului să fie între 10 și 13 kilograme, deoarece dacă are o greutate mai mică de 9 kilograme  conține o cantitate mai mare de purine și este mult mai greu de digerat de către organismul uman..

Află mai multe despre carnea de miel AICI