De ce scrie pe ruletă lungimea ei? Ce înseamnă 74 milimetri, ai folosit-o greşit toată viaţa!

Cu siguranță ai folosit măcar o dată o ruletă să măsori ceva, dar te-ai întrebat vreodată ce înseamnă numărul de pe ea? Acest lucru îți va fi foarte util în gospodărie și nu numai.

13 oct. 2023, 11:48
De ce scrie pe ruletă lungimea ei? Ce înseamnă 74 milimetri, ai folosit-o greşit toată viaţa!
Ce semnificație are numărul inscripționat pe o ruletă

Carcasa din plastic sau metal de la o ruletă are întotdeauna un număr care indică lungimea exactă a bazei sale. Astfel, poți utiliza carcasa în sine pentru a face măsurători în interior, unde altfel ar trebui să îndoi banda de măsurare într-un unghi de 90 de grade. În schimb, poți folosi carcasa în sine pentru a măsura până la colț, adăugând lungimea carcasei la numărul pe care îl afișează partea de sus a benzii de măsurare.

@howtodadnz What did we not know this? 🤷🏽‍♂️🤦🏽‍♂️🤯 #builder #building #carpenter #woodwork #dadlife #builderhacks #chippie #howtodadnz ♬ original sound – How to DAD

Citește și: La ce folosește butonul roșu de pe telecomandă. Puțini oameni îi cunosc utilitatea

Alte lucruri pe care le poți face cu o ruletă

Chiar dacă pare un instrument simplu, există câteva lucruri interesante de știut despre acest mic ajutor din gospodăria fiecărei persoane. Această ustensilă are un mic cârlig metalic agățat la capătul benzii de măsurat care are un mic joc și, deși pare ciudat, este de fapt o caracteristică importantă. Acea bandă metalică are un joc dintr-un anumit motiv.

Primul inci din fiecare ruletă este, de fapt, mai scurt cu 1/16 dintr-un inci, pentru a ține cont de grosimea cârligului metalic. Drept urmare, dacă efectuezi o măsurare interioară (apăsând capătul cârligului pe piesa de lucru pe care o măsori), astfel vei obține o măsurare exactă. dacă fixezi capătul pe o piesă de lucru, jocul cârligului va muta cârligul în exterior, pentru a compensa agățarea de piesa pe care o măsori, creând astfel un decalaj de 1/16 inci între cârlig și banda de măsurare, permițând o măsurare precisă. Drept urmare, ai întotdeauna grijă să ții banda întinsă atunci când efectuezi o măsurătoare exterioară pentru a te asigura că cârligul final este complet întins.

Citește și: Truc genial. Pune acest ingredient în maşina de spălat şi vei avea cele mai pufoase haine. Nu uita de butonul secret!

Totodată, ruleta poate fi un bun instrument de marcare. Marginea inferioară zimțată a cârligului de la capăt poate fi apăsată în material pentru a marca locul ca un semn. Cârligul de la capătul unei rulete alături de un șurub pot fi folosite pentru a desena un cerc. Slotul de la capătul ruletei poate fi folosit ca un cârlig de cui sau șurub și poate acționa ca punctul central atunci când desenezi un cerc.