Truc genial. Pune acest ingredient în maşina de spălat şi vei avea cele mai pufoase haine. Nu uita de butonul secret!

Maşina de spălat este cel mai bun prieten la sfârşitul săptămânii, dar poate fi un duşman al portofelului dacă nu se apelează la unele trucuri pentru a evita costurile ridicate.

05 nov. 2022, 11:50
Truc genial. Pune acest ingredient în maşina de spălat şi vei avea cele mai pufoase haine. Nu uita de butonul secret!

Pune acest ingredient în mașina de spălat şi toate rufele tale vor fi moi şi catifelate. Gândiți-vă că doar câteva spălări vor fi suficiente pentru ca prosoapele să nu mai aibă scame, dar dacă doriți să le aveți gata de utilizare cât mai curând posibil, acordați atenție următoarelor trucuri adunate de la gospodine cu experienţă.

Ce nu știai că poți băga la mașina de spălat. Trucuri utile care îți pot face viața mai ușoară

Metoda clasică, pune oțet și sare în maşina de spălat
Tocmai ai cumpărat niște prosoape și sunt pline de puf și scame? Primul lucru pe care ar trebui să-l faceți după ce le achiziționați este să le puneți în mașina de spălat pentru a face o spălare obișnuită. Desigur, pentru a preveni scamele să invadeze alte haine, vă sfătuim să le spălați singure, fără alte haine. De asemenea, este important să nu includeți balsam de rufe în această primă spălare, deoarece o centrifugare tot nu va fi suficientă pentru a îndepărta scamele de pe prosop.

Probabil că după prima spălare mai vezi scame care se pot lipi de corp la uscare, așa că nu este încă timpul să le folosești, trebuie să lucrezi în continuare la ele. Cu această ocazie, înmuiați-le într-un lighean mare sau direct în cadă. Nivelul apei trebuie să fie abundent, până când le acoperă complet.

Cât curent consumă, de fapt, maşina de spălat rufe. Cum poţi estima consumul şi cu cât îţi mărește factura

Când prosoapele sunt bine înmuiate în apă caldă, dați-le un jet bun de oțet, care este responsabil pentru uscarea scamelor și include, de asemenea, sare grunjoasă, deoarece va fi responsabilă pentru răzuirea prosopului și pentru îndepărtarea tuturor scamelor care sunt încorporate în prosop. Puneți toate aceste elemente astfel încât prosopul să fie complet impregnat cu ele.

Cu prosoapele bine înmuiate în amestec, lăsați-le câteva minute la macerat. Cu cât sunt mai multe, cu atât mai bine, așa că vă sfătuim să le înmuiați cel puțin 2 sau 3 ore. După acest timp, scoateți prosoapele și puneți-le înapoi în mașina de spălat, pentru a efectua o nouă spălare, de data aceasta scurtă, cu o centrifugare și la o temperatură de 30ºC. Odată ce mașina de spălat este terminată, puneți prosoapele la uscat.

Pune bicarbonat în mașina de spălat
Pe lângă metoda tradițională pe care am explicat-o în pașii anteriori, există și alte formule care te vor ajuta să îndepărtezi scamele de pe noile tale prosoape. De exemplu, înfășurați-le într-o plasă de nailon și puneți-le în uscător timp de aproximativ o jumătate de oră. După acest timp, scoateți filtrul din aparat, curățați-l, înlocuiți-l și începeți din nou procesul de uscare. În cazul în care observați că mai sunt niște scame lipite de prosop, vă recomandăm să folosiți o rolă sau bandă adezivă pentru a îndepărta excesul. Vei vedea cât de repede dispar!

În procesele de curățare, bicarbonatul este întotdeauna un bun aliat și, cu această ocazie, nu putea lipsi. Notați următoarea metodă pentru a îndepărta scamele de pe noile prosoape: trebuie doar să adăugați o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu în mașina dumneavoastră de spălat. Nu uitați să nu folosiți balsam de rufe în timpul procesului și spălați prosoapele fără a le amesteca cu alte haine. Datorită puterii bicarbonatului de sodiu, scamele vor fi îndepărtate pentru totdeauna.

În cele din urmă, vă recomandăm ca după fiecare spălare, folosind orice metodă, să uscați prosoapele în aer liber. Efectul de uscare al soarelui, împreună cu briza naturală, vor elimina în totalitate excesul de puf. În plus, uscarea lor în aer liber va ajuta la prevenirea acumulării de electricitate statică pe ele, ceea ce ar încuraja scamele să continue să se lipească de material.

Truc genial la maşina de spălat. Cum să economiseşti banii pe detergent şi balsam. Nu uitaţi de butonul secret!

Alternative naturale au existat și vor exista mereu și vor fi transmise din generație în generație. Poate că unii vor apela la ele pentru a proteja casa de agenții chimici, dar cu siguranță există o bună parte dintre oameni care vor apela la alternativele naturale și din cauza factorului economic.

Sigur nu știai de acest buton secret de la mașina de spălat! Iată trucul de curățare pe care ar trebui să îl cunoască oricine


Doriți să economisiți detergent și balsam cu maşina de spălat, încercați să utilizați oțet. Otetul este elementul din discuția noastră și poți să fii sigur că folosirea lui în spălarea rufelor îți va face hainele extraordinare. Mai ales dacă ne referim la cele albe.

Otetul, dacă nu știați, este considerat un dezinfectant puternic și din acest motiv, dacă îl combinăm cu rufele, ne va dezinfecta hainele. Oțetul fixează pigmenții în fibre, fiind folosit și în tehnica de vopsire a materialelor textile. Dar îl poți folosi și acasă pentru a îmbunătăți culorile hainelor și nu numai, potrivit nonsapeviche.it.

De asemenea, oțetul acționează precum un balsam natural, îndepărtând rezidurile de detergent din fibre, pe care le înmoaie și le îmbunătățește textura.

Cu siguranță mult mai putin decât produsele chimice pentru spălat. De fapt, dacă veți deprinde acest bun obicei, nu va aduce beneficii doar mediului, hainelor noastre, igienei casei noastre, ci și buzunarelor noastre care vor fi mai puțin ușoare. De fapt, economiile față de achiziția de detergenți vor deveni evidente. Primul pas este să încerci.

Dacă încă nu sunteți convinși, mai menționăm un lucru. De reținut că balsamul de rufe este totuși un produs chimic iar uneori parfumul și moliciunea depind de unele substanțe prezente în conținutul lui care se lipesc de fibrele textile și în timp le va strica.

În plus, oțetul folosit în locul detergentului în mașina de spălat ajută și la reducerea factorului „alergie”, nu poluează, are efect detartrant asupra calcarului care se formează în țevi. Pe scurt, este perfect!

Cum să folosești oțetul ca să speli perfect rufele în maşina de spălat?
Simplu, tot ce trebuie să faci este să torni o jumătate de cană de oțet în timpul ciclului de spălare al mașinii. Pentru eliminarea petelor dificile de pe anumite țesături este recomandat să înmuiați rufele mai întâi într-un lighean cu o soluție compusă din oțet (200-300 ml, chiar și mai mult în funcție de pete) și apă. Acest lucru este valabil și pentru rufele pe care le doriți mai albe.

Trucul genial care îţi scoate rufele impecabile din maşina de spălat. Ce trebuie să pui în cuvă pentru efecte garantate!

Maşina de spălat necesită mai multe cunoştinţe decât cele aflate în prospectul de funcţionare pentru a avea rufe catifelate şi după mai multe utilizări. Acumularea de murdărie provoacă mirosuri neplăcute, calcarul se poate lipi şi chiar şi excesul de umiditate poate genera mucegai, oricât de nesănătos este, în unele zone ale acestor aparate. Din acest motiv şi din multe alte motive, aceste aparate electrocasnice trebuie să fie curăţate din când în când.

Şi modul de folosire al maşinii este important. De exemplu,o gospodină a pus un șervețel umed în maşina de spălat și nu i-a venit să creadă ce se întâmplă. Oamenii care se îngrijesc singuri de cele ale casei trebuie să știe acest truc ce le ușurează garantat munca. Spălarea rufelor nu mai este deja de zeci de ani un proces greu, pentru că avem ajutorul mașinilor de spălat rufe. Cu toate astea, unele din ele nu ne satisfac în totalitate, pentru că observăm deseori cum hainele ies curate, dar cu scame sau particule de puf pe ele.

Poți să apelezi la un truc simplu pentru a te descotorosi de această problemă minoră, dar inestetică. Cu toții avem șervețele umede în casă, așa că e extrem de simplu să arunci unul din ele lângă lucrurile pe care vrei să le cureți.

Pune un șervețel umed în cuva mașinăriei pe care o ai acasă, indiferent de modelul ei, alături de hainele pe care vrei să le cureți. Lasă totul la programul normal sau cel indicat pe obiectele vestimentare în cauză și mai apoi scoate-le și pune-le la uscat.

Vei observa cum particulele de praf și scamele se vor depune pe șervețelul umed, iar hainele tale vor arăta spectaculos și așa cum ți-ai dorit. Deși e o singură și simplă regulă de urmat, trebuie să fii atent la un detaliu – alegerea șervețelului. Ai mai jos câteva criterii care te vor ajuta și care îți garantează rezultatul mult așteptat!

Cum să alegi șervețelele?
— Șervețelul trebuie să fie destul de rezistent.
— Nu alegeți șervețele umede prea aromate. Hainele pot absorbi acest miros.
— Reutilizarea șervețelelor nu este recomandată.
— Folosiți șervețele antibacteriene
— Adăugați balsam. El va absorbi mirosul șervețelului.
— Folosiți mai multe șervețele la o singură spălare, dar nu mai mult de 3.

Desigur că aici te ajută foarte mult și curățarea pe interior a mașinii pe care o poți face doar cu ajutorul unui specialist. Deși nu ai crede, există foarte multe bacterii cuprinse acolo, iar mai cu seamă praful și scamele vin și de acolo, nu doar desprinse de pe hainele purtate. Poți să eviți o situație inconfortabilă și să cureți mașinăria periodic. Nu este recomandat dezasamblezi singur piesele!

Greşeli banale care strică maşina de spălat. Prea mult detergent nu e bun!

Greșelile banale care strică mașina de spălat.

Multe gospodine fac greșeli banale atunci când spală rufe, iar acestea, în timp, duc la stricarea mașinii de spălat. Cum acest electrocasnic nu este unul ieftin, trebuie să învățăm să avem cât mai mult grijă de mașina de spălat, pentru a ne bucura de ea cât mai mult timp.

Dizolvă bicarbonat în oţet şi aruncă soluţia pe pereţi. Trucul care a făcut înconjurul lumii

Greșeli banale care strică mașina de spălat
Specialiștii în domeniu au realizat un studiu recent care arată faptul că una din trei mașini are nevoie de reparații în primii șase ani de utilizare, iar de cele mai multe ori noi ne facem vinovați pentru deteriorarea aparatelor respective.

Greșeli care strică mașina de spălat – prea mult detergent
Multe gospodine au tendința să pună detergent în exces, mai ales dacă rufele au diferite pete pe care trebuie să le scoatem la spălat. Ei bine, acest lucru dăunează mașinii de spălat. Se va forma mult mai multă spumă, iar aceasta poate bloca mecanismul din interiorul mașinii. Specialiștii spun că trebuie să folosim doar jumătate din sertar. În plus, sertarul unde punem detergent trebuie spălat regulat, pentru ca reziduurile de detergent să nu blocheze orificiile sertarului și astfel să ne trezim că apar scurgeri.

Citeşte şi Cinci ingrediente banale care fac minuni în maşina de spălat. Vei renunţa la produsele scumpe din comerţ

Greșeli care strică mașina de spălat – filtrul trebuie curățat regulat
Un alt lucru pe care îl ignorăm cu toții este curățarea filtrului. Vom descoperi acolo fel de fel de lucruri, dar și scame, monede sau ce mai avem prin buzunare. Acestea pot bloca filtrul, iar mașina se strică. Filtrul se află la îmbinarea furtunului de alimentare cu mașina de spălat. Acesta trebuie scos și curățat.

Greșeli care  strică mașina de spălat – o îngreunăm cu prea multe haine
Știm că vrem să scăpăm cât mai repede de munții de haine murdare, dar supraumplerea mașinii de spălat nu ne ajută cu nimic. Hainele nu se mai curăță atât de bine cum ar trebui, iar piesele mașinii de spălat se uzează mult mai repede.

Greșeli care  strică mașina de spălat – suprafața pe care stă mașina trebuie să fie dreaptă
Trebuie să ne asigurăm că mașina stă pe o suprafață plană, deoarece știm cu toții cum poate face atunci când suprafața nu este dreaptă. Se zdruncină foarte tare, iar piesele se pot strica mult mai repede.

Greșeli care strică mașina de spălat – folosim detergentul greșit
Trebuie să fim foarte atenți și la ce detergenți folosim. Nu degeaba scrie pe punga de detergent dacă este sau nu pentru mașini automate. În caz contrar, se poate face spumă în exces, care poate ajunge în locuri sensibile ale mașinii.

Greșeli care îți strică mașina de spălat – nu folosim un produs anticalcar
De multe ori, calcarul ne distrage mașina de spălat. Acesta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face, să nu utilizăm produse anti-calcar. Dacă nu vreți să folosiți chimicalele din comerț, atunci puteți turna oțet în sertarul pentru detergent, apoi bicarbonat de sodiu. Se pornește mașina goală la un program mediu de funcționare și se va curăța singură.

Mașina de spălat trebuie să se usuce și ea
Trebuie menționat faptul că mașina de spălat trebuie lăsată să se aerisească și să se usuce, pentru a nu prinde miros urât sau, mai rău, mucegai. Așadar, după ce am terminat de spălat, trebuie să lăsăm ușa mașinii deschisă pentru o perioadă.