De ce se ascund PISICILE în cutii de carton

Comportamentul pisicilor surprinde adesea prin tot soiul de reacţii pe care nici macăr stăpânii care le cunosc de ani buni nu le pot explica. Cercetătorii au reuşit însă să explice motivul din spatele plăcerii pisicilor de a se ascunde în cutii.

RomaniaTV.net
09 feb. 2015, 13:36
De ce se ascund PISICILE în cutii de carton

Daca te intrebi de ce prefera pisica ta sa se cuibareasca intr-o cutie in care a fost livrata pizza sau intr-o alta cutie din carton gasita prin casa, afla ca exista mai multe motive ce stau la baza acestui comportament.

In primul rand, cutiile reprezinta pentru pisici un remediu impotriva stresului. Un studiu realizat de veterinarul Claudia Vinke de la Utrecht University a avut ca scop principal monitorizarea nivelului de stres al pisicilor din adaposturi.

Dupa ce a oferit sansa de a se ascunde in cutii de carton unor feline dintr-un grup de pisici domestice aduse recent la un adapost, in timp ce pisicile dintr-un grup separat au fost private de acest element, veterinarul a observat diferente majore in ceea ce priveste nivelul de stres al pisicilor din cele doua grupuri.

Vezi şi Cel mai amuzant lucru pe care îl vei vedea astăzi. Pisici somnoroase cu pălării din PEPENE VERDE VIDEO

Asadar, pisicile care au primit cutii de carton s-au acomodat mai repede cu noul mediu, au fost mai putin stresate si au cautat compania oamenilor mai repede decat cele care nu au avut unde sa se ascunda.

In al doilea rand, pisicilor nu le plac conflictele si prefera sa fuga mai degraba decat sa lupte. Asadar, o cutie reprezinta adapostul perfect unde poate scapa de un conflict sau pur si simplu de prea multa atentie din partea stapanilor.

Nu in ultimul rand, caldura este unul dintre motivele pentru care pisicile sunt atrase de cutii. Potrivit unui studiu realizat de National Research Council, temperatura la care o pisica se simte confortabil este intre 30 si 36 de grade Celsius, depasind cu mult limita temperaturii suportabile in cazul oamenilor.

Citeste mai mult pe feminis.ro.