De ce se despart cuplurile. Părintele Pimen: „Dacă te-ai certat cu nevasta, te desparţi. Toate au ajuns de unică folosinţă”

Preotul Vlad Pimen are sfaturi matrimoniale şi o terapie de cuplu bisericească inedită care chiar ar putea da roade în caz de probleme în căsnicie.

19 mart. 2024, 16:39
De ce se despart cuplurile. Părintele Pimen: „Dacă te-ai certat cu nevasta, te desparţi. Toate au ajuns de unică folosinţă”

Părintele Pimen Vlad a explicat ce trebuie să facă un cuplu pentru a nu se ajunge la despărțire. „Înainte dacă ți se rupeau papucii te duceai la cizmar și ți-i repara. Dacă ți se rupeau ciorapii îi cârpeai și haina la fel. Adică, orice se repara. Dacă te certai cu nevasta găseai o cale și te împăcai. Te duceai la părinți, la preot și discutai. Deci, se găsea o cale și te împăcai. Acum, toate au devenit de unică folosință, toate le aruncăm.”, a spus părintele Pimen.

De ce Biblia nu le interzice, de fapt, femeilor să intre în biserică atunci când sunt pe stop! Părintele Pimen Vlad dezvăluie adevărul de la care foarte mulți duhovnici s-au dezis: ”Nu există așa ceva”

„Dacă s-au rupt ciorapii îi aruncăm la coș, la fel și hainele. Dacă te-ai certat cu nevasta te desparți. Toate au ajuns de unică folosință. Noi am început să fim în permanență egoiști, doar la noi să ne gândim și gândim astfel: Ne-am certat, nu are decât să se ducă! Dar nu ne gândim la suferința celuilalt și să ne gândim Hai să renunț eu, hai să renunți tu, hai să vedem ce cale găsim!”, a spus părintele Pimen.

„Mulți îmi spun: Părinte, nu mai găsim nicio cale de împăcare! Eu le spun că există. Luați fiecare o foaie mare și scrieți ce pretenții aveți unul de la celălalt. Apoi, schimbați-vă foile și vedeți ce puteți accepta de acolo. Și vor spune ce vor unul de la celălalt și negociezi: Eu sunt de acord cu asta și tu ești de acord cu una de la mine! Și chiar de nu reușești la toate, dar dacă la o parte cedezi tu, la o partea cedează ea.”, a spus părintele Pimen.

‘Lipsa comunicării este problema. De exemplu, într-o familie, după ce se certau soțul pleca la mănăstiri și zicea că se rezolvă, dar soția sa stătea și plângea acasă. Și eu i-am spus, l-am luat la scuturat să se oprească cu asta. Stai de vorbă cu ea, vezi care este nemulțumirea și o rezolvați. De ce să dureze o săptămână, fugiți unul de altul, când puteți într-o jumătate de oră să rezolvați situația și să plecați de mână împreună?!’, a zis părintele Pimen Vlad.

Părintele Pimen Vlad aruncă bomba despre tatuaje! ”Cei care fac lucrul acesta se simt neîmpliniți. Au probleme sufletești”

„Deci, fuga de responsabilitate și egoismul. La egoism eu îi zic prostie. Adică, nu ai cum să fii mândru sau egoist dacă nu ești prost. Doar vei pierde, deci ești prost. Mândria și egoismul îi fac pe oameni să nu lase de la ei. Nu trebuie să avem o impresie bună despre noi, că cine suntem noi.”, a mai spus părintele Pimen Vlad în podcast  La Măruţă