De ce se încâlcesc MEREU firele de la căşti. Cum TREBUIE să le împachetezi ca să nu mai ai neplăceri VIDEO

Firele căştilor telefoanelor sau gadgeturilor se încurcă mereu, ca un făcut, şi ne căznim minute bune să le descâlcim atunci când avem nevoie de ele. Vă prezentăm mai jos o metodă prin care nu veţi mai avea niciodată această problemă.

02 iul. 2014, 12:11
De ce se încâlcesc MEREU firele de la căşti. Cum TREBUIE să le împachetezi ca să nu mai ai neplăceri VIDEO

De câte ori folosim căştile de telefon, în momentul în care le băgăm fie în buzunar, fie în geantă acestea se încâlcesc de parcă cineva s-ar fi căznit să ne facă viaţa grea. Şi asta în ciuda faptului că de fiecare dată le împachetăm cu mare grijă.

O echipă de fizicieni a încercat să afle de ce se încâlcesc firele şi a descoperit că în numai câteva secunde se pot forma noduri complexe, mai ales la firele flexibile, cum este cazul celor de la căşti. Tiparul încâlcirii spontane a firelor a fost realizat în urma mai multor experimente, însă nu s-au descoperit şi factorii care conduc la acest lucru.

Totuşi, există şi o modalitate prin care încâlcirea atât de enervantă a firelor poate fi evitată, iar aceasta este foarte simplu de aplicat, după cum puteţi vedea în clipul de mai jos:

 

Citeşte şi Atenţie la neatenţie! Numărul pietonilor accidentaţi în timp ce ascultă în căşti a crescut alarmant