De ce se lipesc clătitele de tigaie. Greșeala pe care o fac o mulțime de gospodine

Multor gospodine li se pare foarte greu să facă clătite. E un desert delicios, însă e nevoie de multă migală pentru a le prepara.

10 iun. 2022, 21:21
De ce se lipesc clătitele de tigaie. Greșeala pe care o fac o mulțime de gospodine

Una dintre marile provocări pentru gospodine e să facă clătitele să nu se lipească. Mulți își închipuie că e printre deserturile care se prepară cel mai ușor. În realitate nu deloc așa.

Sunt, însă, diverse trucuri de care puteți ține cont atunci când faceți clătite. Sunt tocmai bune pentru a fi consumate atât la micul dejun, cât și ca desert sau ca o gustare rapidă între mese.

Ca să nu se lipească de tigaie, e necesar să știți câteva lucruri esențiale despre gătirea lor. Unul dintre motivele pentru care pățiți acest lucru este nerespectarea rețetei. Dacă o improvizați sau puneți prea multă făină, veți obține un aluat prea gros și probabil că nu vă doriți acest lucru. Excesul de făină poate duce la lipirea clătitelor, chiar dacă ați respectat rețeta cu sfințenie.

Citește și De ce rezistă pâinea din comerţ atât de mult. Motivul neaşteptat care te va face să te gândeşti de două ori dacă merită să o mai cumperi

De asemenea, dacă adăugați prea mult lapte sau apă blatul va deveni prea subțire. Clătitele subțiri nu au suficient de multă consistență pentru a rezista căldurii, motiv pentru care lichidul se va evapora, iar ele se vor lipi de tigaie.

Ca să evitați lipirea ar trebui să faceți un aluat de calitate. Mare atenție, nu exagerați cu ingredientele. Amestecați aluatul continuu și adăugați ingredientele treptat. Un alt aspect important e să vă asigurați că toate ingredientele se omogenizează și că aluatul nu are cocoloașe.

După ce v-ați asigurat că ați respectat rețeta și ați amestecat bine toate ingredientele, lăsați aluatul să se odihnească timp de 30 de minute. Făcând acest lucru, moleculele de făină vor avea destul timp pentru a se combina cu celelalte ingrediente.

Mai există un motiv pentru care clătitele se lipsesc. E posibil să folosiți o tigaie necorespunzătoare. Când preparați clătite, asigurați-vă că toată suprafața tigăii este caldă uniform, astfel încât compoziția se întărește în totalitate. Tigăile subțiri se încălzesc mai repede în centru, iar în altele rămân reci. Mai mult, tigaia trebuie să aibă o suprafață antiaderentă. Altfel, există șanse ca ele să se lipească. Folosirea unei tigăi obișnuite nu este recomandată, chiar dacă aveți aluatul perfect pentru clătite. Încercați să vă cumpărați o tigaie concepută special pentru clătite.

Citește și Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane în fiecare zi. Descoperirea uluitoare a specialiștilor