De ce se pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul prin care economisești la factură

Iarna este momentul din an care ne îndeamnă să petrecem mai mult timp la interior, din pricina frigului, în căutarea unui colț de relaxare călduros după o zi plină. Din păcate, problemele legate de termoficare, dar și costurile extrem de ridicate pentru deținătorii de centrală de apartament, ne îndeamnă pe mulți să căutăm soluții pentru economisire.

23 dec. 2023, 12:11
De ce se pune folie de aluminiu în spatele caloriferelor. Trucul prin care economisești la factură

Chiar dacă în mod normal sunt obișnuiți să folosim folia de aluminiu exclusiv în bucătărie, aceasta are proprietăți nebănuite.

Folia de aluminiu și folia cu bule sunt utilizate într-o mulțime de scopuri, însă sigur nu te-ai fi așteptat la o astfel de utilitate pentru ele. Iarna aduce temperaturi extrem de joase, motiv pentru care orice locuință necesită încălzire temeinică, indiferent de nivelul de izolare. De aceea, ai putea încerca să pui folie de aluminiu în spatele caloriferelor pe timp de iarnă și vei observa un fapt neașteptat. Poți să îți protejezi casa și să conservi căldura la interior cu ajutorul acestei tehnici speciale. Metoda este una inedită, dar extrem de eficientă.

Practic, caloriferele atașate în general de pereții exteriori au parte de pierderi semnificative de căldură, mai cu seamă atunci când nu există o izolație corespunzătoare a clădirii. De aceea, poți încerca o metodă inedită de a înlătura pierderea căldurii prin aplicarea foliei de aluminiu în spatele caloriferelor. Astfel, căldura va fi împinsă înapoi în camera ta. Poți folosi chiar folia pe care o ai în bucătărie dacă este de foarte bună calitate. În caz contrar, poți cumpăra una specială, la un preț accesibil.

Citește și: Cum să economiseşti bani în timpul Sărbătorilor de Iarnă. Sfaturi pratice pentru un Crăciun şi un Revelion ieftine

Covoarele sunt la fel de bune ca fibra de sticlă când vine vorba de izolarea termică și de zece ori mai bune decât podeaua în sine. Ele pot reduce costurile la energie și, prin urmare, ai parte și de o metodă prietenoasă cu mediul de a păstra căldura în interior. Acestea captează căldura în interior. Cel mai bine este ca o cameră să poată fi acoperită cu mochetă de la perete la perete, astfel încât pierderea să fie cât mai mică posibil. De asemenea, covoarele te vor ajuta să simți mai mult confort, astfel că te vor împiedica să crești gradul de căldură din termostat.

Ferestrele sunt și ele una dintre cele mai mari surse de pierdere de căldură. Cu toate acestea, o soluție inedită și simplă te va ajuta să elimini această problemă. Folia cu bule de aer ar putea opri cu ușurință pierderea căldurii de la interior. La nivelul unei ferestre cu un singur geam se pot reduce pierderile de căldură cu până la 50%, iar pe o fereastră cu geam dublu până la 20%. Tot ce ai nevoie pentru a aplica folia cu bule este o pereche de foarfece și un pulverizator pentru a lipi folia pe fereastră. Este recomandat să folosești folie cu bule mai mari, deoarece acestea vor permite să pătrundă mai multă lumină în casă.

Citește și: Vești bune pentru bătrâni. Cresc pensiile cu până la 900 de lei. Ministrul Muncii a făcut calculele pentru români