De ce sunt sucurile de fructe interzise bebeluşilor

Atunci când ai un copil şi vrei să îl îngrijeşti aşa cum se cuvine, trebuie să fii foarte atentă cum anume îl alimentezi şi îl hidratezi. În primele luni de viaţă, specialiştii recomandă ca mesele micuţului să fie compuse dintr-un singur aliment: laptele.

25 mai 2017, 08:44
De ce sunt sucurile de fructe interzise bebeluşilor

Sucul de fructe, interzis bebeluşilor

Un nou studiu al Academiei Medicilor Pediatri din America a arătat că bebeluşii mai mici de 1 an nu au voie să bea sucul de fructe.

Laptele, singura băutură permisă

Conform cercetătorilor americani, singura băutură pe care copilul are voie să o consume în primul an de viaţă este laptele matern sau preparat în casă, asta pentru că are nevoie de calciu să se dezvolte şi nu îi va cauza probleme digestive. Copiii care sunt alăptaţi la sân nu au nevoie de niciun altfel de lichide sau mâncare, cel puţin până la vârsta de 6 luni. Specialiştii sfătuiesc mamele să nu dea copilului suc de fructe în primul an de viaţă şi să limiteze consumul, pe măsură ce creşte.

De cât suc au nevoie?

Este adevărat că sucul de fructe natural conţine vitamine şi minerale, care îi energizează pe juniori. Însă, de asemenea, sucul conţine fructoză, ceea ce nu este întotdeauna benefică organismului. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 1 şi 3 ani, medicii recomandă nu mai mult de 200 de ml de suc natural de fructe, făcut în casă. Dozele mai pot creşte în raport cu vârsta, însă nu este bine ca cei mici să bea suc în exces deoarece pot avea probleme cu greutatea.

Cum e mai bine sa consume copiii fructele

Pentru ca micuţul tău să fie sănătos, învaţă-l să consume fructe proaspete, în stare naturală. Atunci când fructele sunt făcute suc, ele îşi pierd din nutrienţi, ca de exemplu, din fibre, atât de esenţiale pentru sistemul digestiv al copiilor.

Află cum te-ar putea ajuta consumul de sare să slăbești.