De ce ţi-e frig în permanenţă: Iată câteva cauze posibile

Tremuri de frig sau cel puţin ţi-e răcoare atunci când tuturor celorlalţi le este bine din punct de vedere al temperaturii? Deşi unele persoane sunt din natura lor mai friguroase, există şi alte cauze care pot genera senzaţia aproape permanentă de frig.

12 oct. 2014, 07:32
De ce ţi-e frig în permanenţă: Iată câteva cauze posibile

Ar putea fi anemie

Anemia apare atunci cand organismul tau nu produce suficiente globule rosii pentru a transporta oxigenul in tot corpul. Exista mai multe tipuri diferite de anemie, insa in toate unul dintre simptome este stare aproape constanta de racoare sau chiar frig, in ciuda faptului ca temperatura din mediul incojurator este una de confort. Tenul palid, oboseala si bataile neregulate ale inimii sunt alte simptome ale anemiei, iar daca le recunosti pe propriul corp ar trebui sa faci o vizita la medicul de familie pentru un set de analize complete.

Ar putea fi hipotiroidia

Tiroida, glanda in forma de fluture care se afla la baza gatului tau, ajuta la reglarea metabolismului. Cand suferi de hipotiroidie, atunci glanda tiroida produce prea putin hormon tiroidian sau organismul tau nu poate procesa hormonul secretat. Senzatia de frig este unul dintre simptomele hipotiroidiei, careia i se alatura si subtierea firelor de par, uscarea pielii, oboseala, menstruatii neregulate, constipatiei si cresterea in greutate. Daca recunosti simptomele, o vizita la un medic specialist in endocrinologie este esentiala.

Ar putea fi probleme de circulatie

Cand senzatia de frig este mai puternic prezenta la nivelul extremitatilor, al mailor si al picioarelor, ai putea avea probleme cu circulatia sangelui, caci acele zone nu sunt irigate in mod corespunzator. Printre problemele de circulatie sangvina se numara ingustarea vaselor de sange sau arteroscleroza, dar boala Raynoud manifestata prin spasme si in gustarea arterelor de la degetele de la maini si de la picioare. Invinetirea extremitatilor este un semn clar al problemelor de circulatie, laolalta cu amortirea lor.

Citeste continuarea pe lyla.ro

Citeşte şi OBICEIURI de viaţă care te menţin sănătos