De ce trebuie să consumi pepene galben dacă vrei să slăbeşti sănătos

Deși ne aflăm în plină vară, nu intraţi în panică dacă nu aţi reușit să scăpaţi de excesul de grăsime. Adoptarea unor diete cu denumiri ciudate care promit slăbiri miraculoase într-un timp foarte scurt este o soluţie nepotrivită. O perioadă, poate că vă vor ajuta să slăbiţi, dar odată întrerupte, veţi recupera toate kilogramele pierdute și multe altele în plus. Puteţi profita de unul dintre fructele-vedetă ale sezonului, pepenele galben.

31 iul. 2017, 12:04
De ce trebuie să consumi pepene galben dacă vrei să slăbeşti sănătos

În funcţie de varietate, pepenele galben conţine până la 90% apă. Odată asimilată în organism, apa crește volumul sanguin și favorizează diureza (procesul de formare a urinei în rinichi), iar de acest mecanism va beneficia tot corpul.

În cantități aproximative, la 100 grame de miez, mai conţine:

  • 8 grame carbohidrați;
  • 0,9 grame fibre;
  • 0,2 grame lipide;
  • 0,8 grame proteine;
  • 35 de calorii.

Restul înseamnă:

  • Aminoacizi (arginină, izoleucină, triptofan etc.);
  • Săruri minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu etc.);
  • Vitamine (A, B-uri, C, E);

Cum ne ajută pepenele galben să slăbim?

„Secretul” său stă în compoziția chimică. Bogăţia de apă și de nutrienţi, precum şi aportul caloric redus îl transformă într-un aliment cu excelente proprietăți. Este săţios, reduce apetitul, este diuretic şi detoxifiant, potrivit secretele.com.

După o porție medie de pepene ( în jur de 250 grame), veţi uita de foame, veţi realiza că nu mai poftiţi la alte „bunătăţi”.

Pe lângă faptul că sporesc senzația de sațietate, fibrele solubile din pepenele galben exercită o ușoară acțiune laxativă şi stimulează peristaltismul intestinal. Astfel, pe toată durata verii, pepenele ajută la prevenirea şi combaterea constipaţiei.

Un alt motiv să consumaţi cât mai mult pepene galben este contracararea retenției hidrice, care, printre altele, este „vinovată” de formarea inesteticei celulite. Folosit ca gustare sau pentru a înlocui o masă principală, pepenele galben contribuie la „diluarea” deşeurilor din organism, iar ficatul va depune mai puțin efort pentru a filtra și elimina toxinele.

Citeşte şi Proprietăţile minunate ale seminţelor de pepene verde