Proprietăţile minunate ale seminţelor de pepene verde

Pepenele este un fruct deosebit de răcoritor în zilele călduroase. Acest fruct este foarte bogat în vitamina C, acid pantotenic, cupru, biotină, potasiu, vitamina A (carotenoizi), vitamina B1, vitamina B6 şi magneziu.

31 iul. 2017, 10:23
Proprietăţile minunate ale seminţelor de pepene verde

Seminţele de pepene verde conţin citrulină, o substanţă cu proprietăţi antioxidante şi cu efecte pozitive în tratamentul arteriosclerozei, hipertensiunii, anginei şi disfuncţiei erectile. De asemenea, citrulina încurajează vasodilataţia.

BENEFICIILE seminţelor de pepene verde:

Întăresc inima: Seminţele de pepene conţin mult magneziu, un nutrient esenţial pentru buna-funcţionare a inimii. Aceste seminţe reglează totodată tensiunea arterială şi îmbunătăţesc funcţiile metabolice, potrivit secretele.com.

Întârzie îmbătrânirea: Antioxidanţii previn îmbătrânirea prematură, întăresc structura pielii şi îi conferă tenului un aspect sănătos.

Tratează acneea: Tamponează leziunile acneice cu vată de bumbac îmbibată în fiertură ca să le grăbeşti vindecarea.

Întăresc părul: Proteinele şi aminoacizii conţinuţi întăresc firul de păr.

Tratează mătreaţa şi iritaţiile scalpului: Textura uşoară a uleiului din seminţe de pepene facilitează absorbirea sa în piele. Foloseşte zilnic acest ulei ca să hidratezi pielea capului şi să tratezi iritaţiile şi mătreaţa.

Repară părul deteriorat: Acizii graşi esenţiali repară părul degradat.

Reglează tensiunea arterială: Arginina reglează tensiunea arterială şi sprijină tratamentul bolilor cardiace.

Întăresc imunitatea: Magneziul şi acidul pantotenic întăresc imunitatea şi asistă conversia carbohidraţilor în energie.

Oferă aminoacizi esenţiali: Funcţiile corporale normale depind de prezenţa aminoacizilor precum arginina şi lizina. Lizina îmbunătăţeşte asimilarea calciului.

Oferă grăsimi nesaturate sănătoase: Peste 80% din conţinutul seminţelor de pepene constă în grăsimi nesaturate, printre care şi acizi graşi omega-3.

Vindecă edemele: Amestecă o linguriţă de seminţe uscate şi măcinate cu o linguriţă de miere şi 200 de mililitri de apă caldă. Bea amestecul de două ori pe zi ca să tratezi edemele.

Cresc fertilitatea la bărbaţi: Licopenul din seminţele de pepene este un antioxidant puternic şi un stimulator al funcţiei erectile.

Grăbesc recuperarea după boli: Aceste seminţe sunt grozave pentru scurtarea perioadelor de convalescenţă. În plus, sprijină memoria.

Ameliorează stările de diabet: Înmoaie un pumn de seminţe într-un litru de apă timp de o oră, apoi consumă-le pe parcursul zilei împreună cu apa folosită la înmuierea lor.

Emoliază pielea: Acizii graşi continuţi hidratează şi catifelează pielea, prevenind totodată problemele dermatologice.

Colorează părul alb: Cuprul şi celelalte minerale conţinute stimulează crearea de mai multă melanină în organism, întârziind apariţia firelor albe şi restabilind chiar culoarea naturală a părului în unele cazuri.

Citeşte şi Cum să alegi un pepene perfect. Trucuri aflate de la producători