De ce trebuie să îți dezactivezi WiFi-ul de pe telefonul mobil când ești în oraș. Ai mare grijă la rețelele gratuite

Iată de ce trebuie să dezactivați WiFi-ul de pe telefonul mobil atunci când sunteți în oraș. Hackerii v-ar putea accesa cu ușurință datele.

18 mai 2023, 16:35
De ce trebuie să îți dezactivezi WiFi-ul de pe telefonul mobil când ești în oraș. Ai mare grijă la rețelele gratuite
De ce e important să te deconectezi de la WiFi

Este periculos să lăsați mereu activată funcția WiFi pe telefonul mobil, mai ales atunci când vă aflați în oraș. Astfel, hackerii v-ar putea afla mai ușor datele smartphone-ului dumneavoastră.

Navigarea va fi astfel mai rapidă și mai stabilă și, totodată, veți economisi volumul de date, nefiind recomandat să lăsați mereu pornită conexiunea wireless a telefonului. Conform unui studiu realizat la Universitatea din Hamburg, o funcție WLAN activată în spațiile publice implică un risc mare privind securitatea.

Citește și: Motivul pentru care telefonul tău se încarcă greu. Iată soluția pentru o încărcare eficientă

Atunci când modul WLAN este activat, telefonul va căuta constant posibilități de conectare cu rețelele disponibile în apropiere. AStfel, veți lăsa un fel de „amprentă” în rețele, aceasta fiind ideală pentru hackeri. Ei pot accesa punctele WLAN publice pentru a avea acces la telefoanele mobile ale altor persoane și pentru a prelua parole, nume și adrese de e-mail. Trebui să aveți mare grijă, în special la rețelele gratuite.

În cadrul studiului realizat de Universitate, au fost verificate 252.242 de căutări WLAN ale telefoanelor dintr-o zonă pietonală aglomerată cu ajutorul antenelor. Adtfel, au fost găsite 58.489 de SSID-uri, nume de rețele WLAN prin care telefoanele au apelat deja în trecut.

Citește și: Cum afli dacă telefonul tău este urmărit. Codurile secrete care îţi arată dacă apelurile şi mesajele tale sunt redirecţionate

De ce să dezactivezi WiFi-ul

Ar trebui să dezactivați WiFi-ul atunci când vă deplasați în afara locuinței, pentur a nu vi se crea un profil de mișcare. Când acesta este pornit, se poate afla unde locuiți, făcând spargerile să fie mai ușor de planificat de infractori.

Experții ne spun că escrocii pot folosi o așa-numită cutie WLAN pentru a simula o rețea cunoscută, astfel încât telefonul mobil să se conecteze la ea. Se recomandă folosirea datelor mobile. Totodată, energia bateriei se consumă mai repede dacă telefonul caută în permanență rețele existente.