De ce trebuie să rupi prima floare de la ardei. Trucul secret al grădinarilor experți

Trucul pe care trebuie să îl folosești neapărat dacă vrei să cultivi ardei la tine în grădină. Este folosit până și de cei mai iscusiți grădinari.

15 apr. 2024, 20:56
De ce trebuie să rupi prima floare de la ardei. Trucul secret al grădinarilor experți
De ce se rupe prima floare de la ardei

Un ardei are nevoie de circa 75 de zile pentru a se maturiza și de încă două sau trei săptămâni pentru a-și dezvolta culoarea complet coaptă de roșu, galben, portocaliu sau altă nuanță în funcție de soi. De aceea, e bine să plantezi răsadruile în pământ din timp.

Grădinarii recomandă să fii atent la modul de plantare pentru a te bucura de legume sănătoase. Așează răsadurile în pământ la 40 de centimetri distanță unul față de altul, în rânduri între care spațiul este de 70 – 85 de centimetri. Poți apela la un țăruș pentru a spijini planta.

Citește și: Când se plantează, de fapt, roșiile. Zilele în care trebuie să faci asta, pentru a avea o recoltă bogată și gustoasă

De ce se rupe prima floare la ardei

Gospodinele au obiceiul de a ciupi unele frunze de pe răsaduri sau de a le rupe, dacă sunt prea multe, pentru a lăsa partea inferioară a tulpinii goală pentru plantat. Este în regulă să procedezi astfel, dar cu grijă pentru a evita ruperea sau expunerea prea mare a tulpinii.

Un alt obicei ce este indicat este ruperea primei flori la ardei. Grădinarii cu experiență procedează astfel pentru a simula planta să direcționeze mai multă energie spre dezvoltarea frunzelor și a ramurilor laterale, în loc să încurajeze producerea fructelor în stadii incipiente. În acest fel, planta va fi mai ramificată și mai viguroasă.

Citește și: Când se plantează cartofii în grădină, pentru a avea o recoltă bogată. Reguli de care trebuie să ții cont

Prin ruperea primei flori de la ardei, planta transmite mai multă energie către rădăcini. Sistemul radicular al răsadului devine mai sănătos, mai puternic, furnizând totodată legumei o cantitate mai mare de nutrienți pentru a dezvolta fructe delicioase.

Prima floare dă naștere primului fruct, dar planta se află încă într-un stadiu incipient de dezvoltare. Prin ruperea ei blochezi producerea de fructe într-un moment prematur, în care planta nu a ajuns la maturitate.