De ce trenurile spre aeroport nu pot circula decât la 50 de minute? "Soluţia e o linie dublă de cale ferată"

Publicat: Luni, 21 Septembrie 2020 14:40 // Actualizat: Marţi, 22 Septembrie 2020 13:18 // Sursa: romaniatv.net

Cătălin Drulă (USR), membru al Comisiei de transporturi din Camera Deputaților, scrie că frecvența de unul la 50 de minute a trenurilor spre Aeroportul Otopeni e provocată de faptul că pe acest traseu este doar o linie simplă.

Soluția propusă de Drulă pentru funcționarea optimă a trenului inaugurat luni este o linie dublă de cale ferată.

"E vorba de 3km de linie nou construită, simplă, neelectrificată. O ramificație din magistrala București-Urziceni-Făurei M700. Problema majoră apare din natura de linie simplă a liniei București-Urziceni. O ramă plimbată în regim pendulă de la Gara de Nord la Aeroport face un ciclu complet (cu tot cu îmbarcarea/debarcarea pasagerilor) în aproximativ 50 de minute – 1 oră", arată deputatul USR.

Citeşte şi: Primul tren de test a ajuns la Aeroportul Otopeni VIDEO

"Soluția definitivă este dublarea magistralei M700 pe o lungime cât mai mare, dacă nu se poate chiar de la peron din Gara de Nord (precum la magistralele București-Ploiești sau București-Craiova). Este un proiect care va mai dura. Avem nevoie însă de o soluție temporară pentru că va mai dura cel puțin 2 ani (un scenariu destul de optimist) până când ar putea fi construită această dublare. Și nu putem sta cu 1 tren / oră la Aeroport până atunci. Soluția temporară ar fi ca serviciul la aeroport să fie operat în regim de linie dublă pe o mult mai mare parte din lungimea sa. Iată o posibilă variantă de soluție temporară (vezi schema atașată). Un nou macaz (cu schimbările de semnalizare/centralizare aferente) din linia de centură în linia M700 chiar înainte ca acestea să se separe (în zona Chitila/Centura București). Avantajul ar fi că operarea serviciului ar fi în regim de linie dublă pe 8km. Frecvența de operare ar fi probabil de 2 trenuri/oră, adică 1 tren la jumătate de oră", a mai scris acesta.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
50 km/h aeroport soluţie trenuri viteză
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H