De ce unele CUPLURI NU POT AVEA COPII. Povestea TRISTĂ a unui om căruia nu îi era sortit să aibă copil, dar l-a înduplecat pe Dumnezeu

Parintele Epifanie Teodoropulos a dat mai multe sfaturi privind viaţa de familie, printre acestea şi acela legat de faptul, destul de apăsător pentru unii, că anumite cupluri nu pot avea copii, chiar dacă din punct de vedere fizic îndeplinesc condiţiile. 

14 mai 2017, 05:54
De ce unele CUPLURI NU POT AVEA COPII. Povestea TRISTĂ a unui om căruia nu îi era sortit să aibă copil, dar l-a înduplecat pe Dumnezeu

Parintele Epifanie Teodoropulos a povestit cele auzite de la un episcop, şi anume păţania unui om căruia nu îi era sorit de către Dumnezeu să aibă copii, scrie cuvantul-ortodox.ro. După multe rugăciunui bărbatul l-a înduplecat pe Dumnezeu, care i-a dăruit un fiu.  

Citeşte şi Păcatele părinţilor se transmit copiiilor. Ce să faci pentru a scăpa de greaua moştenire

„Daca Dumnezeu nu da copii, stie ceva. Noi nu tre­buie sa-L constrangem sa ne dea ca asa voim noi. Se casatorise, pentru prima data, de foarte tanar; dar n-a avut copii. Asta le-a cazut greu sotilor si dupa ce au epuizat toate mijloacele stiintei, s-au indreptat cu insis­tenta si spre Dumnezeu. Rugaciuni, liturghii, privegheri, afierosiri, milostenii. Voiau neaparat cel putin un copil.

Dumnezeu a ingaduit, cum se va dovedi din cele ce au urmat, sa dobandeasca un copil. Cand s-a facut de 12 ani mama lui a murit si a ramas orfan. Dupa cativa ani tatal copilului s-a casatorit din nou, cu o femeie destul de tanara. Treburile lui ii cereau sa calatoreasca mult prin tara.

Dupa o astfel de absenta, omul s-a intors pe neastep­tate acasa si-l prinde in flagrant delict pe fiul sau de 20 de ani ca pacatuieste cu mama sa vitrega. In indignarea sa, ia un cutit si-l ucide pe fiul sau. La judecatorie, fiind ca o carpa, n-a incercat sa se indreptateasca pe sine, ci a luat asupra sa toate responsabilitatile incidentului. In ciuda circumstantelor atenuante ce i s-au recunoscut, a fost condamnat la destui ani de inchisoare. Femeia lui, in mod firesc, a divortat de el si acesta si-a executat pedeapsa. Dupa iesirea din inchisoare a trait singur si in po­cainta, asteptandu-si sfarsitul.

Citeşte şi Avertisment pentru femei de la un preot vestit. „Încetează să-ţi mai vopseşti buzele, unghiile şi faţa”

– De ce sa constrang in mod egoist pe Dumnezeu, a tras el concluzia, sa-mi satisfaca voia mea, crezand ca ea este si a Lui? De ce sa nu-L las sa judece El si sa-mi dea ce vrea El? Acum nu am nici copil, nici familie si pe dea­supra sunt si ucigas de fiu”, este pilda oferită de părintele Epifanie.