De la bal la spital! O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a prăbușit pe ringul de dans în timpul unei nunți

Caz șocant la Iași, după ce o femeie s-a prăbușit pe ringul de dans în timpul unei nunți. Femeia a fost transportată de urgență la spital unde a primit îngrijiri medicale.

04 sept. 2023, 14:14
De la bal la spital! O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a prăbușit pe ringul de dans în timpul unei nunți
De la bal la spital! O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a prăbușit pe ringul de dans în timpul unei nunți

O femeie a ajuns de urgență în stare foarte gravă la spital, după ce s-a prăbușit pe ringul de dans, în timp ce se afla la o nuntă în Iași. În vârstă de 44 de ani și provenind din Botoșani, ea se afla la o nuntă, organizată într-o sală de evenimente din Săveni, județul Iași, într-o sâmbătă. În timp ce dansa alături de alți invitați pe ringul de dans, femeia a avut un colaps brusc.

Citește și: Moment istoric într-o comună din Iași. O profesoară de 80 de ani a strigat catalogul primei ei promoții din 1973

Petrecerea s-a oprit imediat, iar oamenii speriați au încercat să-i ofere primul ajutor. Conștienți de gravitatea situației, au apelat serviciul de urgență 112.

Într-un timp scurt, femeia a fost transportată la camera de gardă a Spitalului Județean din Săveni, fără a mai avea puls. La Serviciul de Urgență, ea a fost supusă unei serii de investigații specializate, în urma cărora medicii cardiologi au descoperit un infarct miocardic de mari proporții. Femeia a fost stabilizată și apoi transferată către Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași.

„Pacienta a fost adusă în serviciul UPU în stare gravă de colegii de la SMURD, după ce a fost resuscitată cu succes. A fost supusă mai multor investigaţii, fiind diagnosticată cu infarct miocardic anterior extins.A fost stabilizată şi dirijată către Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi”, a adăugat Monica Adăscăliţei , managerul SJU Mavromati, pentru presa locală, cu privire la acest eveniment.

„Apelul a fost pentru o pacientă care s-a prăbuşit pe ringul de dans. A fost găsită în stop cardio-respirator şi resuscitată cu succes. Ulterior a fost transportată de echipajul de terapie intensivă al SMURD la Urgențe”, au transmis reprezentanții ISU, conform Monitorul de Botoșani.

Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, reprezintă oprirea fluxului de sânge către o parte a inimii, ceea ce duce la moartea celulelor miocardice. Este o situație medicală de urgență, care apare atunci când o arteră de la nivelul inimii este blocată, cel mai frecvent de un cheag de sânge. Întreruperea bruscă a fluxului sanguin către mușchiul inimii poate duce la distrugerea acestuia și poate pune viața pacientului în pericol.

Citește și: Bogdan Petru Cojocaru, prefectul de Iași: „Mesajele primarului Mihai Chirica fac mult rău Iașiului!”