Moment istoric într-o comună din Iași. O profesoară de 80 de ani a strigat catalogul primei ei promoții din 1973

După cinci decenii, o profesoară în vârstă de 80 de ani dintr-o comună din Iași a strigat numele fiecărui elev din prima ei promoție.

27 aug. 2023, 15:33

După 50 de ani, o profesoară de 80 de ani din comuna Belcești, din Iași, a strigat numele fiecărui copil din prima ei promoție din 1973.

În ciuda vârstei, doamna profesoară Toma și-a adus aminte fiecare elev în parte. De această dată, ea a completat numele și cu meseriile pe care le-au ales elevii, majoritatea pensionari și ei – profesori, avocați, economiști, doctori și ingineri.

Citește și: EXCLUSIV Și frumoasă și deșteaptă. Loredana Pălănceanu, profesoara care te învață matematică pe Tik Tok: „Chiar și părinții mă contactează pentru copiii lor”

Momentul emoționant a fost povestit pe pagina de Facebook Memorialul Ulmi Poleni.

„După 50 de ani strigă din nou catalogul! Este prima ei promoție a absolvenților clasei a VIII-a, 1973, ca profesor debutant la Ulmi Poleni de unde, după mai bine de 30 de ani de profesie a ieșit la pensie.

Cu mare emoție și cu lacrimi în ochi își aduce aminte de fiecare elev și le spune câte ceva , din amintirile despre ei, la fiecare. Foarte emoționată a fost la Memorialul Ulmi-Poleni unde s-a închinat la Crucea Eroilor satului și și-a amintit , cu mândrie ,de toți foștii elevi care au făcut studii superioare expuși pe un panou la memorial.
‘-Uite, pe Aurica, profesoară, o ajutam când era la facultate, da, sunt mulți ingineri, dar și profesori, economiști, dar vezi și doctori în științe, Condac avocat, Rusu jurist, Tanasă, inginer, am auzit că e primar, și Hodoreanu dar și Mariana ingineri,Teofil director, … sunt mândră cu elevii mei’.

Citește și: O profesoară a fost concediată după ce și-a făcut cont pe OnlyFans: „Șeful meu m-a încurajat să fac acest lucru”

Doamna profesoară Toma ( Palaghian ) ne-a făcut tuturor o mare bucurie și o onoare ca la cei 80 de ani să fie prezentă , după 20 de ani, din nou printre noi la Ulmi Poleni. Dumnezeu să-i dea multă sănătate!”.

La finalul reuniunii, promoția 1973 a sărbătorit momentul în stil tradițional, într-o casă, cu bucate gătite și au vizitat împrejurimile.