De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Fiica ei a dezvăluit totul: „Nu a realizat când a luat boala”

De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Cunoscuta cântăreaţă de muzică lăutărească s-a stins din viaţă vineri seara, la Spitalul din Ilfov, la vârsta de 83 de ani. Artista a ajuns acolo după ce a contractat virusul care dă bătăi de cap întregii planete, iar din păcate, pentru Gabi Luncă a fost mortal.

03 apr. 2021, 11:43
De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Fiica ei a dezvăluit totul: „Nu a realizat când a luat boala”

De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus. Cântăreaţa avea 83 de ani și făcea parte din categoria cea mai predispusă la infectarea cu temutul virus. Estera Onoriu, fiica sa cea mai mare, crede că mama ei s-a contaminat cu SARS-COV2 de la menajera casei.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Gabi Luncă, ultimele cuvinte. Fiica regretatei artiste: „Ştiţi ce mi-a spus?”

De la cine s-ar fi infectat Gabi Luncă cu coronavirus

Din cercetările noastre, îmbolnăvirea mamei s-ar datora menajerei noastre. Ea e cea de la care ar fi plecat boala. Nu a ştiut, nu a realizat în timp util că a luat boala, la rândul ei, iar când a făcut, era prea târziu, fiindcă în cazul mamei s-a impus foarte repede spitalizarea sa, dată fiind şi vârsta pe care o are”, a declarat recent Estera Onoriu, fiica mai mare a lui Gabi Luncă.

Decesul artistei Gabi Luncă vine la numai o zi după cel al altui cunoscut cântăreţ de muzică lăutărească, Nelu Ploieşteanu, care de asemenea a fost infectat cu COVID-19.

Cine a fost Gabi Luncă

Gabi Luncă s-a născut la data de 16 octombrie 1938 în comuna Vărbilău, judeţul Prahova, într-o familie cu şase copii. Tatăl ei, Dumitru Luncă, a fost violonist în cadrul Orchestrei Armatei din Ploieşti.

ncepe să cânte în anul 1951, alături de tatăl său, iar după 1953 devine solista orchestrei de muzică populară a Clubului Muncitoresc din Băicoi. În 1955 începe colaborarea cu Ansamblul Folcloric al Clubului 1 Mai, Ploieşti, dirijor fiind în perioada respectivă acordeonistul Sile Ungureanu.

Devine cunoscută încă de la 17 ani, când era angajată la Orchestra Flacăra Prahovei din Ploieşti. Încă de atunci, artista şi-a definit foarte clar genul muzical: muzica orăşenească lăutărească. Doi ani mai târziu primeşte o telegramă din partea casei de discuri Electrecord, în care este invitată să înregistreze primul ei album, cu doar patru piese. Melodia de rezistenţă a fost „Dă-mi drumul nevastă-n casă.”

În 1955 înregistrează prima dată la Radiodifuziunea Română, unde debutează cu melodia „Pe deasupra casei mele”, acompaniată de Orchestra de muzică populară Radio dirijată de Victor Predescu.

În 1959 este invitată de Ionel Budişteanu să înregistreze prima oară la Electrecord, printre care şi piesele „Am un pom în bătătură” şi „M-am jurat că nu mai beau”.

Din 1992, Gabi Luncă s-a dedicat doar cântecelor religioase. În anul 1970, i-a promis lui Dumnezeu că se va pocăi dacă îi va dărui un copil. Ceea ce s-a și întâmplat. Un an mai târziu, l-a adus pe lume pe băiatul ei, Emanuel Onoriu.Ulterior, Dumnezeu i-a mai dat și trei fete: Estera, Sara și Rebeca.